My Image

Kroatische rode wijn

van autochtone druiven

Madirazza Plavac Mali Barrique


Plavac Mali Barrique is een van de paradepaardjes van Vinarija Madirazza, een wijnhuis op Pelješac, een schiereiland ten noorden van Dubrovnik. De wijn is gemaakt van de beroemde Plavac Mali druif die voornamelijk groeit op Pelješac. De wijn is gerijpt in vaten gemaakt van nieuw eikenhout uit Slavonia, gelegen in het noorden van Kroatië, wat deze unieke smaak oplevert.
Uitspraak: dieràdzá Pláwàts Málie Barriek
Wijnhuis:
Madirazza
Regio:
Peljesac, Dalmatië
Druif: Plavac Mali
Jaar: 2011
Smaak: Madirazza Plavac Mali Barrique heeft een zeer complexe en unieke combinatie van aroma’s zoals zoete pruimenjam en gebakken kersen die zich vermengen met gedroogde vijgen, vanille, kruidnagel, zwarte thee en een milde hint van koffie. De smaak is een unieke rijke combinatie van harmonie en kracht. De wijn is een heel klein beetje zoetig dankzij de milde zuren en een sterk alcoholpercentage die de zoete smaak onderstreept.
Serveren bij: Plavac Mali Barrique past erg goed bij diverse soorten kaas en gerechten met kalfsvlees of varkensvlees.
Ideale serveertemperatuur: 18 graden Celsius.
Alcoholpercentage: 13,5%.
Bijzonderheden: Plavac Mali Barrique is helemaal klaar om nu te drinken maar is ook een bewaarwijn in optima forma. Als hij op de juiste wijze opgeslagen wordt zal deze wijn zijn volledige potentieel met de jaren ontwikkelen. De wijn heeft vele prijzen gewonnen, waaronder een zilveren medaille bij de IWC in London.

Madirazza Plavac Mali Barrique
Madirazza kaart

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten site.