My Image

Kroatische rode wijn

van autochtone druiven

Skaramuča Dingač Reserva


Deze Dingač reserve wijn is de topkwaliteit van het paradepaard van Vina Skaramuča. Anders dan de ‘gewone’ Dingač is dat de beste druiven net de hand zijn geselecteerd en dat deze wijn 6 maanden langer gerijpt in grote eiken vaten.
Dingač is niet zoals mensen denken een druif, het is de beschermde regio op de zuidhellingen van het schiereiland Peljesac. De druiven die daar op de arme grond op de zeer steile hellingen groeien zijn de Plavac Mali druiven.
Uitspraak: Skárámoetsjá Ding-gàtsh
Wijnhuis: Vina Skaramuča
Regio: Peljesac, Dalmatië
Druif: Plavac Mali. Plavac Mali betekent letterlijk ‘Kleine Blauwe’. Het zijn hele kleine druifjes met veel schil en geeft daardoor ruime tannine. De druif is een oerbroertje van de Californische Zinfandel en de Italiaanse Primitivo. Lees hier meer over de druif.
Jaar: 2015
Smaak: Dingač Reserva is donker robijnrood. De wijn heeft de geur van koffie, leer, tabak, herfstblad, vanille en peper. In de mond krijg je diepgang en concentratie met een volle smaak van donkere bessen en pruimen. Het fruit in de wijn is in oerfecte balans met de kruidige noten. De wijn heeft ruime tannine wat een duidelijke karakteristiek is van de druif.
Serveren bij: Dingač Reserva past perfect bij gebraden en (pittig) gekruid rood vlees, stoofschotels en gerijpte harde kazen.
Productiemethode: RVS tanks en 12 maanden in eiken vaten.
Inhoud: 0,75 liter
Alcoholpercentage: 14%
Suiker: 2-3 g / l
Zuren: 5,5 g/l
Grond: Terra Rossa
Ideale serveertemperatuur: 18 ° C.
Bijzonderheden: De druiven komen van de beschermde regio Dingač op de zuidhellingen van het schiereiland Peljesac. Dit is de eerste beschermde regio in Kroatië sinds 1963.
Op dit onherbergzame gebied is de opbrengst per druivenstok heel laag, slechts 300 gram per stok. De stokken zijn ook niet geleid maar groeien wild over de rotsgrond. Daardoor is de oobrengst per hectare slechts drie ton.
Een Dingač wijn mag ook pas Dingač heten als het alcoholpercentage van de wijn tussen de 14 en de 17 procent zit.
Het totale Dingač gebied is 65 hectare en daarvan heeft Skaramuča 20 hectare in bezit. In totaal wordt van deze wijn ongeveer 100.000 flessen per jaar gemaakt.
Alle druiven worden met de hand geplukt. Tijdens de oogst zijn hier wel 40 tot 50 mensen mee bezig die gezamenlijk slechts acht ton druiven per dag kunnen plukken.

Skaramuca Dingac Reserva
Madirazza kaart

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.