Kroatische mousserende wijn

van autochtone druiven

Bolfan Centurion Brut - ECO


Deze biologisch brut nature is gemaakt op de méthode traditionelle van Chardonnay. Tijdens de tweede gisting in de fles heeft de wijn vier jaar op de gist gelegen. Het is een mousserende wijn met eco-certificaat die kan concurreren met grote Champagne’s.

Wijnhuis: Bolfan
Regio: Zagorje
Druif: Chardonnay
Jaar: 2019
Vinificatie: Deze brut nature is gemaakt volgens de méthode traditionelle. De wijn heeft tijdens de tweede gisting vier jaar ‘sur lies’ gelegen waardoor de prachtige aroma’s zijn ontwikkeld. Er is tijdens de vinificatie geen suiker toegevoegd en daardoor is het een brut nature met slechts 1,5 gram restsuiker.Wijn maker Tomislav Bolfan werkt zo natuurlijk mogelijk zonder toevoeging van additieven.
Smaak: Zoals de naam al verklapt is deze wijn goudgeel van kleur. De wijn is beendroog en heeft geuren van hooi en karamel, gevolgd door notige smaken met wederom karamel, boter, citrus en groene appel met een enorm lange afdronk waarbij de fijne mineraliteit, de gist en de karamel de hoofdrol spelen.
Serveren met: Deze brut is heerlijk als aperitief maar past ook perfect bij schelpdieren, zalm, hammetjes en salades met een van voorgenoemde ingrediënten.
Serveertemperatuur: 6 graden Celsius
Alcoholpercentage: 12%
Extra informatie: Wijnhuis Bolfan produceert op biodynamische wijze en heeft een eco-certificaat.

Bolfan Centurion Brut

Kaart Bolfan wijn uit Kroatie

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.