Kroatische rosé wijn

van autochtone druiven

Enosophia Matarouge Rose


Deze gastronomische Kroatische rosé is de nieuwste aanwinst van wijnhuis Enosophia uit de oostelijke binnenlanden van Kroatië.
Wijnhuis:
Enosophia
Regio:
Slavonië
Jaar: 2022
Druif: 50% Pinot Noir en 50% Frankovka (onder wijnkenners ook wel bekend onder de naam Blaufränkisch)
Smaak: De kleur van de wijn is helder zalmroze. De smaak is zacht en mineralig met mooie aroma's van wilde aardbei, framboos, rode bes en hele lichte salie-tonen. De wijn is lekker droog en bessig. De afdronk is fris en romig tegelijk met een hint van rode bessensap.
Serveren bij: Deze rosé kan absoluut worden geserveerd als aperitief maar is ook gastronomisch breed inzetbaar, zowel bij bij koude voorgerechten, salades als gerechten van wit vlees en visspecialiteiten. En deze wijn is ook heel verrassend bij desserts als het gerecht niet al te zoet is.
Matarouge komt het beste tot zijn recht in een groter (rode wijn) glas.
Ideale serveertemperatuur: 10-12 graden Celsius.
Alcoholpercentage: 12,5 %.
Vinificatie: Na een snelle persing is de wijn gefermenteerd gedurende 12 dagen bij een temperatuur van 16 graden Celsius met een malolactische vergisting. Daarna heeft de wijn nog drie maanden sȗr lie gelegen met bâtonnage.
Bijzonderheden: De positie waar de druiven groeien heet Mataruge en de naam Matarouge met een 'o' ertussen is een knipoog naar de kleur van de wijn.
Bij de wijn hoort ook een app die je gratis kunt downloaden. Als je met de app het label scant verschijnt er opeens beeld op het 'kale' etiket. Als je op de verschillende items klikt krijg je allemaal informatie over de verschillende stijlen rosé in de wereld.
Awards: Decanter 2023 Bronze
EAN: 3 859893 151897

Enosophia Matarouge Rose

Enosophia kaart

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.