My Image

Kroatische witte wijn

van autochtone druiven

Enosophia Trs Graševina


Graševina is de meest voorkomende druivensoort in Kroatië en het is de meest beroemde witte wijn van het land. Trs betekent druivenstok en omdat elke vijfde druivenstok in het land Graševina is heeft deze wijn de toevoeging No 5 gekregen.
De Trs Graševina is onze meest muzikale wijn van wijnhuis Enosophia. Scan met de Enosophia app het label van de wijn en de muziek zal starten terwijl de fles voor je ogen danst.

Uitspraak: Ènosofiá Tùrs Ḡràsjewiená
Wijnhuis: Enosophia (de nieuwe naam van wijnhuis Feravino)
Regio: Slavonië
Druif: Graševina (ook bekend als Welschriesling)
Jaar: 2020
Oogst: De druiven worden met de hand geplukt om de kwaliteit van de oogst te garanderen. Ze worden vervolgens uitgezocht voordat ze de wijnmakerij in gaan.
Vinificatie: Vinificatie in roestvrijstalen tanks en een malolactische vergisting gedurende 12 dagen op 16 graden Celsius. Daarna heeft de wijn nog vier maanden sur lie gelegen.
Smaak: De wijn is droog, zacht en licht boterig met een levendige frisheid die typerend is voor de Graševina-druif. Het is een zeer elegante wijn met fruitige aroma’s van citrus, accaciabloem en een lange intense afdronk.
Serveren bij: Graševina past goed bij salade’s, gegrild vlees, wit vlees, kalfsvlees, varkensvlees of zoetwater- en zeevis gerechten. ook is deze wijn legendarisch bij oesters en heerlijk bij groente- of visrisotto.
Ideale serveertemperatuur: 8-12 graden Celsius.
Alcoholpercentage: 12,5%
Extra informatie: De regio Slavonië waar deze wijn vandaan komt noemt men ook wel de Chablis van Kroatië. Ooit was hier de panonische Zee, helemaal tot aan Boedapest in Hongarije. De druiven groeien hier op kleigrond, wat de oude zeebodem is. Als je de grond omploegt komen er nog altijd fossieltjes en schelpjes naar boven. Daardoor krijgen de wijnen hun mineraliteit en passen ze uitstekend bij alles uit zee, ook al komen ze ver uit de binnenlanden.
EAN: 3 859893 151910

Enosophia Trs Grasevina

Luister hier hoe je Graševina moet uitspreken.

00:00
/
00:00
Kaart Enosophia

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.