Onze wijnhuizen

in Kroatië

Bolfan, Zagorje, Continentaal Kroatië

Voluit heet dit wijnhuis Bolfan Vinski Vrh, wat vrij vertaald betekent: Bolfan wijn van de top. Het wijnhuis ligt dan ook letterlijk op de top van een berg. Vanaf het wijnhuis heb je 360 graden zicht op de wijngaarden en landerijen die op de hellingen rondom liggen.

Het wijnhuis ligt in het continentale gedeelte van Kroatië, in het noorden tegen Slovenië aan. In deze regio wordt al duizenden jaren aan wijnbouw gedaan. Al ver voor de Romeinen maar ook tijdens de Romeinse tijd en gedurende de overheersing van andere feodale machten werden druiven verbouwd en wijnen gemaakt.

Bolfan 1
Bolfan 2
Bolfan 3

Eco-productie

Doel van wijnmaker Tomislav Bolfan is om volledig natuurlijke wijn te produceren en daarmee de top in de wijnproductie te bereiken. Dit doet hij door het implementeren van een 100% natuurlijke methode van wijnbouw en wijnproductie. Het wijnhuis produceert dan ook niet alleen op biologische wijze (waarvoor ze een eco-certificering hebben) maar zorgt voor een volledig biodynamische productie.

Zo maken ze bijvoorbeeld hun eigen biodynamische compost waarmee de druivenstokken gevoed worden. In de wijngaarden dragen ze zorg voor een gezond microbiologisch evenwicht en ook in de wijnkelder zorgen ze voor een gezonde natuurlijke omgeving.

Tomislav Bolfan is er ook van overtuigd dat de wijn vooral gemaakt wordt in de wijngaarden en niet in de kelder. Als je goed zorgt voor de bodem en druivenstokken en zorgt dat de druiven in optimale conditie zijn dan volgt de rest van het proces vanzelf.

Meer Bolfan

Boven het wijnhuis is een restaurant waar bijzondere maaltijden geserveerd worden gemaakt van biologische producten die veelal zelf gekweekt zijn. De chef slaagt er iedere keer weer in om gerechten te maken die prachtig passen bij de Bolfan-wijnen.

Nog een verdieping naar boven heeft het wijnhuis een aantal 4-sterren hotelkamers met schitterend uitzicht over de wijngaarden. Een overnachting inclusief diner en zalig lokaal ontbijt is hier een enorme aanrader.

Bolfan Facts & Figures

Aantal hectare: 20
Dichtheid aanplant: 5000 stokken per hectare
Bodem: Zand met veel mergelachtig kalksteen en klei
Hoogte v/d wijngaarden: 250 – 380 meter boven zeeniveau
Helling v/d wijngaarden: 16 – 30%
Ligging v/d wijngaarden: zuid / zuidoost
Bemesting: koeien- en schapenmest
Oogst: Uitsluitend handmatig
Productie witte wijn: 77%
Productie witte wijn: 23%
Productie Riesling: 17%
Productie Pinot Gris: 10%
Productie Traminac: 4%

Op dit moment hebben we van Bolfan in ons assortiment:


Bolfan logo
Bolfan wijnhuis
Bolfan eco logo

Bolfan wijn uit kroatie

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.