Kroatische rode wijn

van autochtone druiven

Feravino Miraz Cuvee


Deze topkwaliteitswijn is de meest exclusieve en meest internationale blend van wijnhuis Feravino uit Slavonië, de binnenlanden van Kroatië. Hij is voor 50% gemaakt van de beroemde Slavonische Frankovka-druif en is verder geblend met Merlot, Cabernet Sauvignon en Cabernet Franc. Het warme voorjaar en de hete en droge zomer van 2015 heeft gezorgd voor een superieure kwaliteit van druiven waardoor dit een wijn is van topkwaliteit. De wijn heeft met 88 punten een bronzen medaille gewonnen bij Decanter World Wine Awards 2018.

Uitspraak: Fèráwienó Mieráas Koewee
Wijnhuis: Feravino
Regio: Slavonië
Druif: 50% Frankovka (ook bekend als blaufränkisch), 30% Merlot, 10% Cabernet Sauvignon, 10% Cabernet Franc
Jaar: 2017
Inhoud: 0,75 l
Smaak: Deze wijn is een harmonieuze mix van frankovka, merlot, cabernet sauvignon en cabernet franc. De wijn is een moderne blend, zacht van smaak, warm en vol met fruit. De kleur is heel donkerrobijnrood, bijna ondoorzichtig.
Miraz Cuvee is dan ook intens geconcentreerd met kruidige aroma’s, en smaken van kersen en rijpe pruimen. De sterke complexiteit wordt gecomplementeerd door aroma’s van koffie, donkere chocolade, tabak en vanille. De smaak is zacht en heeft een perfecte balans tussen fruit, alcohol en kruiden. De afdronk is fruitig, levendig en kruidig met een opvallende frisheid en sappigheid.
Serveren met: Deze wijn past uitstekend bij steak, lamsvlees, gerookt vlees, gerechten met een tomaten-basis, Beluga linzen en stoofschotels.
Serveertemperatuur: 16-18 graden Celsius
Alcoholpercentage: 13,5%
Suiker: 2,3 g/l
Zuren: 6,2 g/l
Vinificatie: Alle druiven zijn handgeplukt. De verschillende druivensoorten zijn apart verwerkt met dezelfde technieken: een koude maceratie van 48 uur bij 8 garden Celsius gevolgd door fermentatie in horizontale Vinimatics (RVS) gedurende zes tot tien dagen. Daarna is de wijn overgepompt naar barrique vaten (225 L) gemaakt van Slavonisch eiken. Daarin is de wijn gerijpt gedurende 12 maanden (Cabernet Franc) en 16 maanden (Cabernet Sauvignon). Na uitvoerige selectie van de vaten is de wijn uiteindelijk geassembleerd in RVS tanks voordat hij gebotteld is.
Extra informatie: Miraz Cuvee 2015 heeft een bronzen medaille gewonnen bij bij Decanter World Wine Awards 2018.
De Frankovka-druiven zijn afkomstig van de Srednjak wijngaarden waar de druivenstokken al in 1973 geplant zijn op 238 boven zeeniveau. De Merlot-druiven komen van de Goveda-wijngaarden en zijn geplant in 2011. De Cabernet Sauvignon komt weer van de Srednjak gaarden en is geplant in 2008. De Cabernet Franc ten slotte is afkomstig van de Zoljan wijngaarden en is geplant in 2009.

PZ Svirce Plavac
PZ Svirce kaart

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.