My Image

Kroatische witte wijn

van autochtone druiven

Bolfan G - ECO


Graševina is het meest geteelde druivenras in Kroatië. Hij groeit vooral in het oosten en het noorden van het land. Wijnmaker Tomislav Bolfan maakt op biodynamische wijze wijn van deze druif in de heuvels van Zagorje in noord-Kroatië. Het is een eetlustopwekkende wijn die gastronomisch zeer interessant is.

Wijnhuis: Bolfan
Regio: Zagorje
Druif: Graševina (ook bekend als Welschriesling)
Jaar: 2019 (gebotteld in juni 2021)
Smaak: Deze mooie licht geelgroene wijn is lekker floraal waarin vooral veel lindenbloesem naar voren komt. Het is een frisse wijn met fijne zuren en mooie citrus aroma’s. De afdronk is lang met romige bitters. De wijn is absoluut eetlustopwekkend.
Serveren bij: Graševina past goed bij gegrild vlees, wit vlees, kalfsvlees, lamsvlees, varkensvlees of zoetwater- en zeevis gerechten. Maar bovenal is dit een zalige wijn bij oesters.
Ideale serveertemperatuur: 10-12 graden Celsius.
Alcoholpercentage: 12%
Suikers: 1,2 g/l
Zuren: 6,3 g/l
Extra informatie: de wijn is biodynamisch geproduceerd en heeft een ECO-label.
Bodem: De bodem rondom het wijnhuis waar de druiven groeien is heel los van structuur met een perfecte waterdoorlaatbaarheid. De chemische samenstelling is neutrale tot licht alkalisch met een pH-waarde van 7,5, wat ideale omstandigheden zijn voor de wijnbouw.
De wijn is geschikt voor veganisten.
EAN: 3 858887 541119

Bolfan G

Luister hier hoe je Graševina moet uitspreken.

00:00
/
00:00

Inspiratie voor een gerecht bij deze wijn:
Kalkoen met groenen bonen, sinaasappel en hazelnoot


Kaart Bolfan

Synoniemen voor Graševina: Borba (Ribera del Guadiana in Spanje) Graševina Bijela (Kroatië), Italiaanse Riesling (Roemenië), Laški Rizling (Slovenië en Servië), Olasz Rizling (Hongarije), Riesling Italico (noord Italië), Rismi of Risli (Treviso, Italië), Rizling Vlašsky (Slowakije), Ryzlink Vlašský (Tsjechië), Wälschriesling (Duitsland), Welschriesling (Oostenrijk, Canada, Duitsland en Zwitserland).

Druivenrassen die vaak foutief worden aangezien voor Graševina: Aligoté, Greco, Petit Meslier, Pignoletto, Riesling.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.