Kroatische rode wijn

van autochtone druiven

Enosophia Dika Frankovka


Dika Frankovka is een soepele frisse fruitkanjer. De wijn komt uit Slavonië in het oosten van Kroatië en het is gastronomisch gezien een alleskunner.
Uitspraak: DieFrankowká
Wijnhuis:
Enosophia
Regio:
Slavonië
Druif: Frankovka. Dit druivenras wordt geacht afkomstig te zijn uit Oostenrijk en is daar ook wel bekend onder de naam Blaufränkisch. Aan het einde van de 18e eeuw werd het naar Slavonië gebracht en is gedomesticeerd op de Slavonische heuvels.
Jaar: 2019
Smaak: Het is een mooie frisse fruitige robijnrode wijn met aroma's van kersen, bessen en bramen. Een perfecte balans tussen de zuren en de aangename tannines geven deze wijn een stabiel karakter.
Serveren bij: Door het fruitige karakter van de wijn past hij heel goed bij barbecue-gerechten en zelfs pizza, pasta’s of andere goed gekruide gerechten. En uiteraard is het een fantastische kaaswijn. Combineer hem bijvoorbeeld met een Oudwijker Toma Pietra, een Laguiole, een bergkaas uit de Auvergne of Alex-kaas, een in rode wijn gerijpte Duitse bergkaas.
Ideale serveertemperatuur: 14 - 16 graden Celsius. De wijn leent zich uitstekend om lichtgekoeld te drinken.
Alcoholpercentage: 12,0%.
Bijzonderheden: Dika betekent trots in het Kroatisch.
De wijn is ieder jaar weer een groot succes. De jaargang 2013 van deze wijn is uitgeroepen tot 'Vondst van de maand' door wijnschrijver Hubrecht Duijker. De vintage 2015 heeft een eervolle vermelding heeft gekregen in de Perswijn Koopgids Najaar & Winter 2016. En de jaargang 2016 wordt bejubeld door vinologe Ellen Dekkers in Delicious Magazine en is door Croatian Wine Ambassador Betty Koster uitgeroepen tot Superkaaswijn.

Feravino Dika Frankovka

Luister hier hoe je Dika Frankovka moet uitspreken.

00:00
/
00:00

Inspiratie voor een gerecht bij deze wijn:
Spicy kip met jonge veldertjes en spinazie

Feravino kaart

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.