Skaramuča Pošip

witte wijn uit Kroatië

Skaramuča Pošip


Pošip van Vina Skaramuča is een aromatische culinaire witte wijn gemaakt van de autochtone Dalmatische druif Pošip, de witte druif met het beste potentieel in Dalmatië.
Uitspraak: Skárámoetsjá Pôhsjiep
Wijnhuis: Vina Skaramuča
Regio: Peljesac, Dalmatië
Druif: Pošip, de druiven zijn afkomstig van het nabijgelegen eiland Korčula. Lees hier meer over de druif.
Jaar: 2022
Smaak: De wijn heeft een levendige, strogele kleur met een gouden gloed. De geur knalt eruit en is tropisch met veel steenfruit, mineralen en zelfs een beetje notig. De volle smaak is romig en aromatisch met veel citrus, steenfruit en fijne zuren. De afdronk is lang en romig met een klein zoetje en fijne aroma's van abrikozenpitten. Deze sjieke en elegante wijn is niet een van de goedkoopste, maar hij is ieder slokje dubbel en dwars waard.
Serveren bij: Alle mogelijke visgerechten, zeevruchten en wit vlees. In Kroatië wordt de wijn geschonken bij Salad od Hobotnice, een eenvoudige maar zeer smaakvolle octopussalade met azijn, olijolie, rode ui en soms wat stukjes groene paprika.
Type wijn: Droge witte premium kwaliteitswijn.
Productiemethode: RVS tanks
Inhoud: 0,75 liter
Alcoholpercentage: 13%
Suiker: 1,7 g / l
Zuren: 5,7 g/l
Grond: Terra Rossa
Ideale serveertemperatuur: 12 ° C.
Bijzonderheden: Serveer de wijn bij voorkeur in een groot (wijd) wijnglas.
van deze wijn worden slechts 25.000 flessen per jaar gemaakt.
De wijnmakerij staat op het schiereiland Peljesac. De druiven zijn afkomstig uit de plaats Smokvica op het nabijgelegen eiland Korčula. Ze worden ingekocht van een coöperatie op dat eiland.
EAN: 3 859888 214309

Skaramuca Posip

De Grote Hamermsa beoordeling:

Deze wijn heeft van wijnschrijver Harold Hamersma een 8 gekregen.

Hamersma schrijft over de wijn:

Druif pošip heet officieel pošip bijeli, en komt van het Kroatische eiland Korčula. Zo wordt zo’n etiket ineens een stuk duidelijker: Pošip, Vinogorje Korčula, dat betekent gewoon: wijn van druif pošip uit Korčula.

Pošip geeft rijke, volle wijnen, uitbundig geurend naar fruit, zeggen de druivenprofessoren. Klopt, kunnen we hier proeven. Tussen al dat uitheemse zoek je dan naar vergelijkingen met meer vertrouwde druiven: we moesten denken aan viognier, en door de vriendelijke frisheid van onze nieuwe kennis pošip ook aan een luxe grüner veltliner. Prettig kennismaken, pošip!

Kaart Skaramuca

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.