My Image

Kroatische witte wijn

van autochtone druiven

Bolfan Zagorski Bregi - Biodynamisch


Dit is de biodynamisch geproduceerde witte blend van wijnhuis Bolfan. Zagorski Bregi betekent ‘de heuvels van Zagorje’ en de blend heeft dan ook de belangrijkste druiven in zich die groeien op de heuvels van Zagorje: Graševina, Sauvignon Blanc en Rizvanca (Müller Thürgau).

Uitspraak: Záḡorskie Bréḡie
Wijnhuis: Bolfan
Regio: Zagorje
Druif: Graševina (welschriesling), Sauvignon Blanc en Rizvanac (Müller-Thurgau)
Jaar: 2021
Smaak: De wijn is licht goudgeel van kleur. Ze is zeer floraal en licht-tropisch in de geur en tevens een beetje aards met een vleugje selderij. In de smaak proef je grapefruit en gallia-meloen. De afdronk is lang en romig met veel citrus. De wijn is fris, levendig en eetlustopwekkend. Door het lage alcoholpercentage is de wijn lekker doordrinkbaar.
Serveren bij: Deze wijn is uitermate geschikt als eetlustopwekkend aperitief of als borrelwijn. Daarnaast past hij zeer goed bij alle mogelijk soorten witte vis, varkensvlees en BBQ.
Ideale serveertemperatuur: 10-12 graden Celsius
Type wijn: Kwaliteitswijn met beschermde oorsprongsbenaming.
Vinificatie: RVS tanks
Inhoud: 0,75 liter
Sluiting: Schroefdop
Alcoholpercentage: 11,5%
Suiker: 7,5 gr/l
Zuren: 6,0 gr/l
Extra informatie: de wijn is biodynamisch geproduceerd en heeft een ECO-label.
Bodem: De bodem rondom het wijnhuis waar de druiven groeien is heel los van structuur met een perfecte waterdoorlaatbaarheid. De chemische samenstelling is neutrale tot licht alkalisch met een pH-waarde van 7,5, wat ideale omstandigheden zijn voor de wijnbouw.
De wijn is geschikt voor veganisten.
EAN: 3 85887 542604

Bolfan Zagorski Bregi

De Grote Hamermsa beoordeling:

Deze wijn heeft van wijnschrijver Harold Hamersma een 9- gekregen en is tevens sterwijn, een wijn die uitblinkt in prijs-kwaliteitverhouding.

Hamersma schrijft over de wijn:

Tussen al het onbegrijpelijks uit de landstaal staat daar ineens ‘blend’. Dat biedt houvast. En inderdaad. Nou ja, deels. Dit is een blend, een mix, een assemblage. Van onder andere sauvignon blanc.

Tot zover het duidelijke deel. Want de andere druiven in de samenwerking zijn de grasevina, bij een enkeling beter bekend als welschriesling of riesling italico, en die in de verste verte geen familie is van de riesling, terwijl de derde in de club een druif is die hier in Kroatië risvanac heet, maar elders müller thurgau.

De druiven groeien in Zagorski Bregi: de heuvels van Zagorje.
En nu u al een mondje Kroatisch spreekt, wordt het tijd voor wat meer Kroatisch over de tong. En dat kost geen moeite. Alledrie samen produceren deze druiven een gezellig fruitige, en, dankzij de sauvignon, tegelijk lentefrisse wijn met een opgewekte zweem van kruidigheid. Licht van alcohol, indringend van smaak, met mooi wat limoen in de afdronk.

Kaart Bolfan

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.