Bolfan Zagorski Bregi - biodynamisch

witte wijn uit Kroatië

Bolfan Zagorski Bregi - biodynamisch


Dit is de biodynamisch geproduceerde witte blend van wijnhuis Bolfan. Zagorski Bregi betekent ‘de heuvels van Zagorje’ en de blend heeft dan ook de belangrijkste druiven in zich die groeien op de heuvels van Zagorje: Graševina, Sauvignon Blanc en Rizvanca (Müller Thürgau).

Uitspraak: Záḡorskie Bréḡie
Wijnhuis: Bolfan
Regio: Zagorje
Druif: Graševina (welschriesling), Sauvignon Blanc en Rizvanac (Müller-Thurgau)
Jaar: 2022
Smaak: De wijn is licht goudgeel van kleur. Ze is zeer floraal en licht-tropisch in de geur en tevens een beetje aards met een vleugje selderij. In de smaak proef je grapefruit en gallia-meloen. De afdronk is lang en romig met veel citrus. De wijn is fris, levendig en eetlustopwekkend. Door het lage alcoholpercentage is de wijn lekker doordrinkbaar.
Serveren bij: Deze wijn is uitermate geschikt als eetlustopwekkend aperitief of als borrelwijn. Daarnaast past hij zeer goed bij alle mogelijk soorten witte vis, varkensvlees en BBQ.
Ideale serveertemperatuur: 10-12 graden Celsius
Type wijn: Kwaliteitswijn met beschermde oorsprongsbenaming.
Vinificatie: RVS tanks
Inhoud: 0,75 liter
Sluiting: Schroefdop
Alcoholpercentage: 11,5%
Suiker: 7,5 gr/l
Zuren: 6,0 gr/l
Extra informatie: de wijn is biodynamisch geproduceerd en heeft een ECO-label.
Bodem: De bodem rondom het wijnhuis waar de druiven groeien is heel los van structuur met een perfecte waterdoorlaatbaarheid. De chemische samenstelling is neutrale tot licht alkalisch met een pH-waarde van 7,5, wat ideale omstandigheden zijn voor de wijnbouw.
De wijn is geschikt voor veganisten.
EAN: 3 85887 542604

Bolfan Zagorski Bregi

Deze wijn is Best uit de test volgens Vinpressionist Hubrecht Duijker:

'Deze lekkere lente- en zomerdorst lessende wijn komt van Bolfan, een domein in het noorden van Kroatië. Het bestrijkt 20 hectare die biodynamisch, dus duurzaam worden bewerkt. De streek heet Zagorje, vandaar dat de wijn als naam draagt ’Heuvels van Zagorje’. Als druiven dienden graševina (elders o.a. bekend als welschriesling), sauvignon blanc en rivanac (beter bekend als rivaner of müller-thurgau).

Dit witte trio heeft een onberispelijke, echt bleek getinte, flink frisse, opwekkende wijn gegeven met zowel zacht kruidige elementen als fris fruitige, vooral van citrus. Kortom, klasse uit Kroatië.
'

Kaart Bolfan

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.