My Image

Kroatische rode wijn

van autochtone druiven

Feravino Miraz Frankovka


Deze topkwaliteitswijn gemaakt van de beroemde Slavonische Frankovka-druif is rijk en krachtig van smaak. Het is zonder enige twijfel de grote broer van onze Dika Frankovka. Miraz Frankovka heeft een eervolle vermelding gekregen bij het Perswijn Wijnconcours 2017. Tevens heeft Hubrecht Duijker de wijn benoemd tot 'Vondst van de Maand'. Daarnaast heeft de wijn heeft met 87 punten een bronzen medaille gewonnen bij Decanter World Wine Awards 2018.
Uitspraak: Fèráwienó Mieráas Frankowká
Wijnhuis: Feravino
Regio: Slavonië
Druif: Frankovka (ook bekend als blaufränkisch)
Jaar: 2015
Inhoud: 0,75 l
Smaak: Miraz Frankovka is een rijke en krachtige wijn. De wijn heeft een robijnrode kleur met paarse glans en een levendig, dik en helder karakter De wijn heeft een zeer karakteristieke geur van de frankovka-druif. De smaak is intensief, langdurig, fijn en helder met tonen van vanille peper en donkere chocolade.
De proefnotitie van Perswijn luidde: ‘zwoel, kruidig, rijp, peperig, intens, smaakvol en sappig, goede zuren en tannine’.
Hubrecht Duijker schreef erover: 'de wijn bezit in hoofdzaak donkere, lederachtige tonen, naast een zachte frisheid, kruidig hout (ook in de afdronk) en flink wat sap; ik zou niet aarzelen om ‘m bij stoofschotels te schenken'.
Serveren met: Deze wijn is een uitstekende keuze bij wild, koeien- en geitenkaas, barbecuegerechten, lamsvlees, stoofschotels en steaks.
Serveertemperatuur: 16-18 graden Celsius
Alcoholpercentage: 14,5%
Suiker: 4,9 g/l
Zuren: 5,8 g/l
Vinificatie: Maceratie van 14 dagen bij een temperatuur van 25°-28°C en gecontroleerde fermentatie in RVS-tanks. Daarna rijping in eiken vaten van 500 liter gedurende twee jaar.
Extra informatie: Miraz Frankovka heeft een eervolle vermelding gekregen bij het Perswijn Wijnconcours 2017 in de categorie Rood €15 t/m €20. Tevens heeft Hubrecht Duijker de wijn benoemd tot 'Vondst van de Maand'.
De wijn heeft ook een zilveren medaille gewonnen bij het Wine & Food Festival of New Paltz, NY, USA.

PZ Svirce Plavac
PZ Svirce kaart

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.