My Image

Kroatische rode wijn

van autochtone druiven

Skaramuča Plavac


Plavac van Vina Skaramuča is de fruitige stijl plavac die uitsluitend in RVS tanks is gemaakt. Hierdoor proef je de pure smaak van deze bijzondere autochtone druif heel goed terug in deze wijn.
Uitspraak: Skárámoetsjá Pláwàts
Wijnhuis: Vina Skaramuča
Regio: Peljesac, Dalmatië
Druif: Plavac Mali. Plavac Mali betekent letterlijk ‘Kleine Blauwe’. Het zijn hele kleine druifjes met veel schil en geeft daardoor ruime tannine. De druif is een oerbroertje van de Californische Zinfandel en de Italiaanse Primitivo. Lees hier meer over de druif.
Jaar: 2017
Smaak: De wijn heeft een donkere robijnrode kleur met donkerblauwe gloed.
De geur van Plavca Skaramuča kenmerkt zich door een combinatie van zoete tonen, gedroogd of zelfs gebakken fruit met milde aroma's van kersen, vanille en koffie met een vleugje Dalmatisch gras.
Deze plavac heeft een krachtige smaak met een specifiek bouquet met rijpe aroma’s van kersen en pruimen met een pepertje en duidelijke tannine.
Serveren bij: plavac is een veelzijdige culinaire wijn en past goed bij stevige seafood gerechten, krab, gebakken vis, gegrilde gerechten en komt helemaal tot zijn recht bij vlees, wild en kaas.
Type wijn: Droge rode kwaliteitswijn.
Productiemethode: RVS tanks
Inhoud: 0,75 liter
Alcoholpercentage: 13%
Suiker: 2-3 g / l
Zuren: 5,5 g/l
Grond: Terra Rossa
Ideale serveertemperatuur: 18 ° C.
Bijzonderheden: De druiven voor deze plavac komen van het continentals gedeelte van het schiereiland Peljesac. Er worden ongeveer 150.000 flessen per jaar van geproduceerd.

Skaramuca Plavac
Skaramuca kaart

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.