Kroatische rode wijn

van autochtone druiven

Bolfan Cabernet Sauvignon - Biodynamisch


Deze biodynamisch geproduceerde Cabernet Sauvignon heeft een jaar lang houtrijping gehad in barriques van Slavonisch eiken. Hij is gastronomisch breed inzetbaar en houdt enorm van (gegrild) rood vlees.

Wijnhuis: Bolfan
Regio: Zagorje
Druif: Cabernet Sauvignon
Jaar: 2018
Smaak: Deze wijn is levendig helder robijnrood neigend naar paars. De geur kenmerkt zich door krentjes, zwart fruit en bramen. In de smaak krijg je ook veel zwart fruit als bramen en blauwe bessen. De afdronk is lang en zacht met aanwezige maar zeer aangename tannine.
Serveren bij: Combineer deze wijn lekker met een mooie ribeye steak, lamskoteletjes of lamshaasjes. Of geniet ervan bij een fijne stoofschotel die best wat kruidigheid en een beetje pit mag hebben. Ook bij de gerookte smaken van BBQ-gerechten komt deze wijn helemaal tot zijn recht.
Ideale serveertemperatuur: 16-18 graden Celsius.
Alcoholpercentage: 13 %
Suikers: 2,9 g/l
Zuren: 6,2 g/l
Vinificatie: De wijn heeft een jaar lang houtrijping gehad in barriques van Slavonisch eiken. Na botteling heeft de wijn nog minimaal een jaar in de fles gelegen om de tannines te laten afzwakken.
Extra informatie: de wijn is biodynamisch geproduceerd en heeft een ECO-label. De wijn is geschikt voor veganisten.
Bodem: De bodem rondom het wijnhuis waar de druiven groeien is heel los van structuur met een perfecte waterdoorlaatbaarheid. De chemische samenstelling is neutrale tot licht alkalisch met een pH-waarde van 7,5, wat ideale omstandigheden zijn voor de wijnbouw.
EAN: 3 85887 542574

Bolfan Cabernet Sauvignon
Kaart Bolfan

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.