Onze wijnhuizen

in Kroatië

Enosophia, Feričanci, Slavonië

Zelfs in Kroatie zijn er mensen die denken dat Enosophia een compleet nieuwe speler op de markt is. In werkelijkheid is het al een heel oud wijnhuis. Het is namelijk de restyling van wijnhuis Feravino.

Voor ons was de naam Feravino helemaal niet verkeerd. Sterker nog, eindelijk hadden we eens een wijnhuis zonder ingewikkelde leestekens dat mensen hier zonder probleem kunnen uitspreken. In Kroatië dachten ze daar anders over. Ze vonden de naam een beetje gewoontjes. Feravino is namelijk een samentreking van vino uit het dorp Feričanci.

Ze besloten het wijnhuis om te dopen tot Enosophia, wat een samentrekking is tussen Enologija (wijnmaken) en filosofija (filosofie). Met deze nieuwe naam is ook de nieuwe visie van het wijnhuis neergezet. Ze willen niet volgen maar trends zetten.

Traditioneel en modern

Het is niet alleen maar een naamswijziging, er is ook een modernisering in het bedrijf gaande. In 2020 heeft Enosophia haar faciliteiten gemoderniseerd om de capaciteit voor het bestaande assortiment wijnen te vergroten en uit te breiden. Het assortiment is dan ook continu in ontwikkeling en de jonge wijnmakers doen hun uiterste best om spannende wijnen te maken met groot respect voor de eeuwenoude wijncultuur in de regio. Die wijnen worden vervolgens weer gebotteld in flessen met een hippe uitstraling en zelfs interactieve labels.

De werkwijze van Enosophia is een combinatie van moderne technieken en innovaties met oude ambachten en tradities. Zo worden alle druiven nog altijd met de hand geplukt en maken ze uiteraard nog altijd gebruik van de oude wijnkelder die dateert uit 1804. Hierin liggen de vaten die gemaakt zijn van eikenbomen die groeien rondom de wijngaarden.

De druivenrassen geteeld bij Enosophia zijn: Graševina; Frankovka, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc

Enosophia wijnen

Van dit wijnhuis hebben we op dit moment in het assortiment:


Enosophia logo
Enosophia wijngaard
Enosophia wijnmaker

Enosophia wijn uit kroatie

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.