Markante Kroatische wijnen

van autochtone druiven

Kroatische Proeverijagenda

In samenwerking met onze verkooppartners organiseren wij regelmatig proeverijen. Dit kan een proeverij zijn in een winkel of op een beurs maar ook een wijn & spijs avond, proeverij of speciaal thema evenement in een restaurant.

Onderstaand ziet u een overzicht van geplande proeverijen. Let op: voor deelname dient u zich vaak vooraf aan te melden. Dit kan (meestal) niet via ons maar dient te gebeuren via het bedrijf waar de proeverij plaats vindt.


proeverijagenda1
proeverijagenda2
proeverijagenda3

Nieuwjaarsproeverij van De Kaasclub – 14 Januari 2023


Adres: Stadionplein 24, 1076 CM Amsterdam
Aanvang: 15:30
Prijs: 35,- p.p.

De Kaasclub, elke maand een proeverij op een andere locatie met kaasexpert Betty Koster van L'Amuse. Deze keer met de heren van Croatiangrapes.com bij Wils Bakery & Café van niemand minder dan Joris Bijdendijk op zaterdag 14 Januari in Amsterdam.

Deze editie zijn we weer aan de slag gegaan met Croatiangrapes.com om bij drie fantastische Kroatische wijnen en bijpassende kazen te selecteren.

De verhalen zijn dit keer ook over de Kroatische wijnen door Croatiangrapes.com, importeur van de mooiste verassende wijnen uit het thuisland van mede-eigenaar Mario.

We sluiten af met een drankje van Wil's Bakery. Joris Bijdendijk zal met zijn chef Rudolf Bos ook weer een leuk menu voor de kaasclub bezoekers samenstellen voor wie wil nagenieten op deze toffe locatie. kortom, een feest wat je niet wilt missen!

Tickets bestellen:
Je kunt tickets online bestellen in de webshop van L'Amuse


Proeverij Kroatie Wine by Bas Haarlem – 13 januari 2023


Adres: Wagenweg 25, Haarlem
Tijd: Ontvangst: 19:40 - 20:00 uur / Proeverij: 20:00 - 22:00 uur. / Aan de bar: 22:00 - 23:00 uur.
Kosten: 35,- p.p.

Een avond vol Croatian Grapes aan met het risico dat je verrassende wijnen te proeven krijgt uit de diverse regio’s van dit klassieke wijnland.

Mario Pranic en Diederik Swart presenteren de avond wijnedutainment, plukken wijnen uit Zagorje, Istrië, Slavonië en fietsen virtueel met deelnemers door Dalmatië. Bas sprin(g)t tussendoor de keuken uit met bijpassende hapjes en vraag/antwoord aan de proeftafel.

Een inspirerende en smakelijke avond. Weet jij hoe Orange Wine gemaakt wordt en ken je de wijnstijl al? Die krijg je te horen en te proeven onder het genot van amuses uit onze keuken. Waan je in de wijngaarden in elke uithoek van “good old Croatia”. Ontdek wat lokale vergeten oerdruiven in elk gebied met de eigen ‘terroirfactoren” te bieden hebben. Een gezellige avond uit en we leggen enge termen/details graag relaxt aan je uit.

* Ontvangst met een glas bubbels.
* Leer deze proefavond de wijnstijlen uit de uiteenlopende Kroatische wijnregio’s kennen.
* Onder het genot van de diversiteit van 11 verschillende wijnen met
* Bijpassende amuses.

Deelnemen en/of cadeau doen? Reserveer snel en beleef een geheel verzorgde proefavond. Geniet achteraf fijn na van een borrelplateau charcuterie, kazen en meer fijne hapjes en proost met andere deelnemers en ons team op de Kroatische wijncultuur. Proost !! oh pardon … : živjeli!!

Tickets bestellen:
Whatsapp naar Wine by Bas: 023-5835523
Mail naar: info@winebybas.nl


Online Kaas-en Wijnreis door heel Europa – 7 mei 2022

Geplaatst op 21 april 2021
We mogen tijdens de meivakantie niet op reis, toch? Van ons wel. Na meerdere zeer succesvolle proeverijen nemen kaasexperts Betty en Thassia van L’Amuse en de Kroatische wijnmannen Mario en Diederik van Croatiangrapes.com je op 7 mei mee op een bijzondere online kaas-en wijnreis door heel Europa… Lees artikel verder


19 Maart 2021, Online proeverij van markante Kroatische wijnen met verrassende kaaspairings


Adres: Online (Zoom) Klik hier voor meer informatie
Tijd: 19:00 - 21:00
Kosten: 65,50

Kaasexperts Betty en Thassia Koster hebben de handen weer ineen geslagen met Kroatische wijnspecialisten Mario Pranić en Diederik Swart voor een nieuwe smakelijke online proeverij.

Deze keer maak je kennis met drie bijzondere wijnen uit Kroatië die je zelf wellicht niet snel bij een kaasplateau zou bedenken. Want heb jij al eens een frisse witte blend of een rosé brut met kaas gepaird?

Deze wijnen zijn bijzonder verrassend bij de unieke line-up van kazen die we gezamenlijk zorgvuldig hebben samengesteld. En ook de kazen bij de Plavac Mali, de oerbroer van de Primitivo en de Zinfandel zul je niet snel vergeten.

Wat ga je proeven?
Je proeft tijdens de online proeverij drie wijnen uit verschillende wjjngebieden van Kroatië. Bij elke wijn krijg je drie kazen uit heel Europa die hier speciaal voor geselecteerd zijn. Je zult ervaren dat elke kaas-wijncombinatie iets anders doet met de smaak. Hierna weet je ook dat je niet zomaar iedere kaas met elke willekeurige wijn kunt combineren.

Wijnimporteurs Mario en Diederik van Croatiangrapes.com vertellen je alles over de wijngebieden, de druiven waarvan ze gemaakt zijn, de boeren die ze persoonlijk kennen en de wijn zelf uiteraard.

Betty en Thassia van L’Amuse zullen bij iedere wijn uitleg geven over de bijzondere kazen en vertellen waarom ze zo goed bij elkaar passen. Uiteraard ga jij dat ook zelf ervaren.

Onze ervaringen van eerdere proeverijen leren ons dat het kan eindigen met een zeer vrolijke online borrel. De proeverij is dus niet alleen leerzaam en smakelijk maar ook heel vermakelijk!

Wat heb ik nodig?
• Je hebt uiteraard wijnglazen nodig, zorg voor verschillende wijnglazen omdat we ook nog een klein smaakproefje als verrassing hebben.
• Een laptop of tablet met internetverbinding en Zoom geïnstalleerd.
• Een koelkast om de witte wijn, rosé brut en de kaas in te doen.

Hoe krijg ik de kaas en de wijn?
Je krijgt de wijn en de kaas gekoeld thuis geleverd op 18 maart tussen 17:00 en 22:00 uur.
Je kunt het ook afhalen in een van de winkels van l’Amuse in IJmuiden (Dokweg 21) of Amsterdam (Olympiaplein 111). Afhalen kan ook nog op vrijdag 19 maart.

Prijs:
Afhalen in een van de winkels: 65,50
Online bestellen en thuisbezorging: 77,50 Afhalen in een van de winkels: 67,50

Online bestellen:
Je kunt de proeverij online bestellen in de webshop van L'Amuse

17 December 2020, Online wijnproeverij met wijnmaker Ivana Carić


Adres: Online (Zoom) Klik hier voor meer informatie
Tijd: 19:00 - 21:00
Kosten: 50,00

Geniet in alle rust thuis van een bijzondere online wijnproeverij. Hierbij proef je drie markante prijswinnende wijnen uit oeroud wijnland Kroatië waarbij de wijnmaker vertelt over de wijnen

De presentatie is in handen van Mario Pranić van Croatiangrapes.com, importeur van Kroatische wijnen.

Ivana Carić maakt samen met haar man Ivo prachtige wijnen op het zonovergoten Dalmatische eiland Hvar. Ze gebruiken hiervoor bijzondere autochtone druiven met klinkende namen als Bogdanuša en Plavac Mali. Hun wijnen worden in binnen- en buitenland zeer goed gewaardeerd door topsommeliers en wijnschrijvers en winnen regelmatig prijzen op internationale concoursen.

Maak kennis met funky druivenrassen. Ervaar nieuwe smaken van onbekende wijnen onder leiding van de wijnmaker.

Online bestellen:
Je kunt de proeverij online bestellen in de webshop van de Filosoof


11 December 2020, Online kaas-wijn proeverij met kaasexpert Betty Koster en wijnmaker Ivana Carić


Adres: Online (Zoom) Klik hier voor meer informatie
Tijd: 19:00 - 21:00
Kosten: Online bestellen en thuisbezorging: 99,95 (inclusief gekoelde verzending) Afhalen in een van de winkels van L'Amuse: 89,95

Geniet in alle rust thuis van een bijzondere online kaas-wijnproeverij. Hierbij proef je drie markante prijswinnende wijnen uit oeroud wijnland Kroatië in combinatie met negen waanzinnige kazen uit heel Europa.

De presentatie is in handen van Mario Pranić van Croatiangrapes.com, importeur van Kroatische wijnen. Hij laat twee experts vertellen over hun passie die tijdens deze proeverij perfect samenkomen.

Ivana Carić maakt samen met haar man Ivo prachtige wijnen op het zonovergoten Dalmatische eiland Hvar. Ze gebruiken hiervoor bijzondere autochtone druiven met klinkende namen als Bogdanuša en Plavac Mali. Hun wijnen worden in binnen- en buitenland zeer goed gewaardeerd door topsommeliers en wijnschrijvers en winnen regelmatig prijzen op internationale concoursen.

Kaasexpert Betty Koster van L’Amuse is meester in het combineren van kaas en wijn. Ze heeft het eiland Hvar en wijnhuis Vina Carić al eens bezocht waarbij ze ontdekt heeft dat het bijzondere en pure karakter van de wijnen bijzonder goed samengaat met vele fijne en bijzondere kazen uit haar collectie.

Online bestellen:
Je kunt de proeverij online bestellen in de webshop van L'Amuse.


16 November 2019, A Grand Wine Tasting 2019 op Curacao


Adres: Wijnhandel Servir Frais, Caracasbaaiweg 158C, Willemstad, Curacao
Tijd: 17:00 - 23:00 (lokale tijd)
Kosten: NAfl 125,00

De zesde editie van de jaarlijke Open Huis Proeverij van Servir Frais op Curacao. Met recht 'A Grand Wine Tasting' te noemen! Er staan meer dan 85 wijnen open, enkele wijnmakers zijn aanwezig, gepaste hapjes en nog veel meer! En… voor het tweede opeenvolgende jaar zijn er ook weer Kroatische wijnen te proeven op Curacao. Deze wijnen heeft Croatiangrapes.com geleverd aan Servir Frais. Wij zullen zelf ook aanwezig zijn bij dit prachtige event.

Kaartjes zijn nu verkrijgbaar, maar let wel, ze hebben dit jaar een limiet, dus Op=Op!! Wil je erbij zijn neem dan contact op met Servir Frais.


27 Oktober 2019, Leidsewijndag 2019


Adres: Oranjerie van de Hortus Botanicus, Leiden
Tijd: 13:00 - 17:00
Kosten: € 12,50 p.p.

Zondag 27 oktober houdt wijnhandel Henri Bloem een grote najaarsproeverij in de Oranjerie van de Hortus Botanicus in Leiden. Er zullen meer dan 70 wijnen te proeven zijn uit alle windstreken van de wereld. Omdat Henri Bloem onze verkooppartner is zullen wij ook aanwezig zijn met een tafel waar je bijzondere Kroatische wijnen kunt proeven.

Uiteraard kun je daarnaast genieten van nog veel meer mooie herfst- en winterwijnen en je kunt een gezellige workshop bijwonen of een goed gesprek aangaan met de wijnmakers van het Zuid-Afrikaanse wijnhuis Kleine Parys of het Italiaanse wijnhuis Dei uit Montepulciano.

Kaartjes zijn (binnenkort) beperkt verkrijgbaar via www.kaaftenhaaf.nl. Wees er snel bij want het is ieder jaar uitverkocht.


29 September 2019, Rembrandtparkfestival, Amsterdam


Adres: Rembrandtpark Amsterdam
Tijd: 13:00 - 19:00
Kosten: Toegang festival gratis

Omdat wij als Croatiangrapes.com ook iets voor onze eigen buurt willen doen staan wij traditiegetrouw weer op het Rembrandtparkfestival met een wijnbar. Hier krijgen de buurtbewoners de gelegenheid om bijzondere Kroatische wijnen te drinken of flessen aan te schaffen voor een zeer gereduceerd tarief.

Het Rembrandtparkfestival is een gratis festival voor en door buurtbewoners. Op zondag 29 september 2019 wordt dit voor de 14de keer gehouden en het thema is dit jaar 'de vlinder'. Dit buurtfestival met live muziek, vlooienmarkt, poëzie, theater, wereldkeuken, makersmarkt, drankjes, hapjes en nog zoveel meer is gratis toegankelijk.


7 September 2019, Embassy Festival Den Haag


Adres: Lange Voorhout, Den Haag
Tijd: 12:00 - 20:00
Kosten: Gratis

Voor de zevende maal wordt op 7 september het Embassy Festival gehouden op het Lange Voorhout in Den Haag. De Kroatische ambassade heeft hier een paviljoen. Ook Croatiangrapes.com is er dit jaar weer bij in dit paviljoen om de bezoekers kennis te laten maken met Kroatische wijnen.

Croatiangrapes.com doet dit in samenwerking met Wijnhandel de Filosoof, onze verkooppartner in Den Haag.


1 September 2019, Druif Wijnfestival, Hilversum


Adres: Marktplein Hilversum
Tijd: 12:00 - 19:00
Kosten: € 15,00 p.p. inclusief 3 muntjes en een bewaarglas.

Samen met onze partner Il Divino wijnen staan we op 1 september op het Druif Wijnfestival in Hilversum. Voor één dag wordt het Marktplein omgetoverd tot een waar wijn walhalla. In een gezellige ambiance kun je hier heerlijke wijnen ervaren. Druif is hét festival waar de (wijn)druif centraal staat, met dit jaar speciale aandacht voor de 'Druif van het Jaar' de Pinot Grigio. Vandaar dus ook dat je onder andere onze Aromano orange wine kunt proeven.

Maar er staan meer bijzondere Kroatische wijnen op de kaart. De Chardonnay bijvoorbeeld, want wist je dat die één Kroatische voorouder heeft? Of proef de oersmaak van Kroatië in de beroemde Plavac mali. En… je kunt ook kennismaken met heerlijke cocktails die we maken met onze bruts van Feravino en de siropen van Agropošta.

Er zijn diverse foodtrucks met lekkernijen aanwezig en het festival wordt gehouden naast Foodhall Mout, dus dat zal een groot feest worden.

Kaarten kun je kopen via deze link.


19 Mei 2019, Exclusieve voorjaars wijnproeverij 'Prowines' in Boxtel


Adres: Voormalig restaurant de Ceulse Kaar, Eindhovenseweg 41, Boxtel.
Tijd: 13:00 - 17:00
Kosten: € 10,00 p.p.

Ontdek de nieuwe, betaalbare lente en zomerwijnen van onze partner Prowines die uiteraard ook een hele serie Kroatische wijnen in zijn assortiment heeft. Vergeet daarnaast vooral ook niet te proeven van de prachtige nieuwe rosé's en mousserende wijnen die we voor u geselecteerd hebben. Onze vinologen staan uiteraard klaar om u van advies te voorzien. Alle ingrediënten kortom, om op informele wijze uw wijnselectie te maken en uw voorraad met interessante kortingen aan te vullen.

Na de proeverij krijgt u de unieke kans om als één van de eerste al een keer bij voormalig restaurant de Ceulse Kaar te dineren. De prijs voor dit mooie menu is € 39,50 inclusief wijn, exclusief andere dranken.

Voor de proeverij vraagt Prowines een bijdrage van € 10,00 per persoon. Dit bedrag wort gecrediteerd bij een bestelling vanaf 12 flessen per persoon. Aanmelden voor zowel de proeverij als het diner, kan per mail: info@prowines.nl of telefonisch: 06 83 15 46 31.


7 April 2019, Zondagmiddagtafelen Bistro Refter in Winsum


Adres: Bistro Refter, Regnerus Preadiniusstraat 3, 9951 CA Winsum
Tijd: 15:30 -18:30
Kosten: € 50,00 p.p.

Zondagmiddagtafelen in Bistro Refter met Diederik Swart van Croatiangrapes.com. Laat je verrassen door deze voor velen onbekende wijnen uit een van de oudste wijnbouwgebieden van Europa en geniet ondertussen van prachtige gerechten.

Het principe is eenvoudig, alle wijnen komen van één leverancier die er alles over kan vertellen. En chef Cor Klevering kookt perfect passende gerechten bij de line-up van wijnen. Lange tafels, allemaal aanschuiven en genieten van lekkere wijnen, goed eten en vanzelfsprekend top gezelschap.

Je dient wel van tevoren te reserveren: 0595-202023 of info@bistrorefter.nl


6 en 7 April 2019, Open Voorjaarsproeverij Wijnhuis Oktober Breda


Adres: Wijnhuis Oktober, Wilhelminastraat 52 (hoek Baronielaan), 4818 SH Breda
Tijd: Beide dagen van 13:00 - 18:00
Kosten: € 7,50 p.p.

Het belooft weer een mooi wijn-spektakel te worden tijdens de Open Voorjaarsproeverij bij Wijnhuis Oktober in Breda. Deze winkel is een begrip in Breda en omstreken en… ze hebben ook onze Kroatische wijnen in het assortiment.

Tijdens het weekend van 6 en 7 april komen wijnmakers en wijnliefhebbers met elkaar in contact en staan er weer 60 tot 80 wijnen op de proeftafel. Ook de mannen van Croatiangrapes.com zijn hierbij aanwezig om de bezoekers kennis te laten maken met onze markante wijnen.

In verband met de grote belangstelling vragen wij u een toegangsbewijs te bestellen. Deze kosten € 7,50 p.p. Dit bedrag krijgt u weer terug bij besteding van tenminste € 35,00 p.p. U kunt zich hier aanmelden. Na betaling van de toegangsbewijzen bent u automatisch geregistreerd. U krijgt dus géén tickets toegezonden.


21 Maart 2019, Vier de lente bij de Prins van Terbregge In Rotterdam


Adres: Restaurant de Prins van Terbregge, Bergse Linker Rottekade 323, 3056 LL Rotterdam (Hillegersberg)
Tijd: 18:00 - 23:00
Kosten: € 65,00
Inschrijving: Meer informatie vind je in het facebook event. De voorinschrijving is geopend via deze link.

Op 21 maart vieren we de lente met Le Petit Prince du Monde Wijnclub. Deze wijn-spijs avond vind plaats in het beste wijnrestaurant van 2018 volgens Perswijn; Restaurant de Prins van Terbregge in Rotterdam.

We vieren het begin van de lente met vijf Kroatische topwijnen uit diverse wijnregio’s van het land in combinatie met prachtige gerechten van chefkok Enrico Patist. Namens Croatiangrapes.com zijn Mario Pranić en Diederik Swart aanwezig om alles te vertellen over de wijnen.


17 November 2018, A Grand Wine Tasting 2018 op Curacao


Adres: Wijnhandel Servir Frais, Caracasbaaiweg 158C, Willemstad, Curacao
Tijd: 16:00 - 23:00 (lokale tijd)
Kosten: NAfl 95,00

De vijfde editie van de jaarlijke Open Huis Proeverij van Servir Frais op Curacao. Met recht 'A Grand Wine Tasting' te noemen! Er staan meer dan 85 wijnen open, enkele wijnmakers zijn aanwezig, gepaste hapjes en nog veel meer! En… voor het eerst dit jaar zijn er ook Kroatische wijnen te proeven op Curacao. Deze wijnen heeft Croatiangrapes.com geleverd aan Servir Frais. Wij zullen zelf ook aanwezig zijn bij dit prachtige event.

Kaartjes zijn nu verkrijgbaar, maar let wel, ze hebben dit jaar een limiet, dus Op=Op!! Wil je erbij zijn neem dan contact op met Servir Frais.


9 November 2018, Wine tasting: Croatia bij de Filosoof in Den Haag


Adres: De Filosoof, Papestraat 5, Den Haag
Tijd: 19:30 - 21:45
Kosten: €24,95

Op vrijdag 9 november gaan we een aantal zeer mooie en nieuwe wijnen wit, rood & mousserend uit Kroatië proeven. Wees er snel bij, want er zijn maar 18 plekken.
Bestel je tickets hier.


4 November 2018, Vicini goes Croatia! met de Rare Kroatische Druiven Quiz


Adres: Vicini Wine & Bites, Raadhuisstraat 2, Geleen
Tijd: 15:00 - 17:30
Kosten: €17,50

Bij Vicini Wine & Bites voeren je mee in een leerzame en smakelijke proeverij van Kroatische wijnen begeleid met bijpassende bites. Proef onder andere een fantastische Graševina met een heerlijke oester of een Aromano orange wine met knoflook garnalen! En op het einde doe je mee aan de 'Rare Kroatische Druiven Quiz' en maak je kans op een heerlijke fles bubbels! Geef je op aan de bar bij Vicini, stuur een PM via Facebook of stuur een e-mail.


20 Oktober 2018, Ronde Tafel Proeverij Wijnhuis Oktober


Adres: Wijnhuis Oktober, Wilhelminastraat 52, Breda
Tijd: 13:00 - 17:00
Kosten: Gratis

Om te vieren dat onze wijnen van PP Orahovica, Vina Carić, Feravino en PZ Svirče nu ook in Breda verkrijgbaar zijn houden we een Ronde Tafel Proeverij in Wijnwinkel Oktober op 20 oktober tussen 13.00 en 17.00 uur.

We presenteren een aantal markante wijnen van kleine wijnboeren die met moderne techniek en ouderwetse gedrevenheid prachtige wijnen maken van druiven met klinkende namen als Graševina, Bogdanjuša, Frankovka en het ‘oerzusje’ van de Primitivo en de Zinfandel, de Plavac Mali.


14 Juni 2018, delicious. kaas-, brood- & wijnproeverij


Adres: Vlaamsch Broodhuys, Eerste Constantijn Huygensstraat 64, Amsterdam
Tijd: 19:00 - 21:30
Kosten: €69,00, inclusief een bijzondere fles wijn van Croatiangrapes.com. Aanmelding en tickets via Delicious.

Proef, leer en beleef! Laat je verrassen door Kaaskoningin Betty Koster, Vinologe Ellen Dekkers van Delicious Magazine en Bakker Dimitri Roels van het Vlaamsch Broodhuys. Ze nemen je mee in de bijzondere wereld van kaas, brood en wijn pairings.

Maak bij je volgende diner de blits met deze waanzinnige combinaties. En... naast heel veel kennis neem je ook nog een bijzondere fles wijn van Croatiangrapes.com mee naar huis! Schrijf je nu in!


10 Juni 2018, Kaas wijn pairings met Kroatische wijn bij L’Amuse in IJmuiden


Adres: Dokweg 21, IJmuiden
Tijd: 13:00 - 16:00
Kosten: €60,00. Aanmelding en tickets via L’Amuse.

Kroatië, wordt daar wijn gemaakt? Jazeker, zelfs al eerder dan in Frankrijk, Italië en Spanje. En kun je daar ook kaas bij eten? Nou en of. Niet voor niets is Kaasexpert Betty Koster benoemd tot Croatian Wine Ambassador 2018. Omdat vele Kroatische wijnen gemaakt zijn van autochtone druiven waardoor ze een heel eigen karakter hebben dat perfect past bij vele soorten kazen.

L’Amuse organiseert samen met importeur Croatiangrapes.com een onvergetelijke proeverij met zeer verrassende combinaties. Het wordt een smakelijke, leerzame en gezellige middag. Na deze dag zul je bij je volgende diner enorm de blits maken met je gedegen kennis over de wijnen en de kaas pairings. Want wees nou eerlijk, zou jij zomaar een witte wijn bij het kaasplankje aan het einde van je diner geven?

Betty gaat er met haar uitgebreide kennis van de kazen en de pairings een geweldige middag van maken. Ook de Kroatische wijnmannen zullen er met hun passie en enthousiasme een onvergetelijke proeverij van maken.

De kosten bedragen € 60,- p.p. en dienen vooraf te zijn voldaan. Het rekeningnummer is NL89INGB0004509597 ten name van l'Amuse. Vermeld svp duidelijk uw naam en de datum van de proeverij. Na ontvangst van uw betaling ontvangt u een deelnamebewijs.


1 t/m 3 juni 2018, Barrels to Bottles op RYPP festival Rotterdam


Adres: Het Park, Rotterdam
Tijd:
Vrijdag 1 juni: 17:00 - 23:00
Zaterdag 2 juni: 14:00 - 23:00
Zondag 3 juni: 14:00 - 22:00
Kosten: Variabel, zie: http://rypp-wijnfestival.nl/tickets/

Van vrijdag 1 juni tot en met zondag 3 juni strijkt RYPP voor de tweede editie neer in het mooiste park van Rotterdam: Het Park, bij de Euromast. Geniet drie dagen lang van verrukkelijke wijnen, bijzondere wijn-spijscombi’s door Rotterdams finest chefs en een frisse muziekprogrammering. Dit alles afgetopt met verrassende live-acts voor een optimale beleving. In deze groene oase proost je samen met vrienden op een goed begin van de festivalzomer.

Onze partner Barrels to Bottles uit Rotterdam staat hier met een wijnbar. Hun thema is ‘Onbekend Europa en vandaar dat onder andere onze Graševina van PP Orahovica hier geschonken wordt.

Voor meer informatie over het festival en tickets, klik hier.


1 Juni 2018, Proeverij van wijnen van autochtone druiven uit Kroatië bij de Filosoof in Den Haag


Adres: Papestraat 5, Den Haag
Tijd: 19:30 tot 21:45 uur
Kosten: Betaling en aanmelding via de Filosoof.

Maak kennis met bijzondere wijnen gemaakt van autochtone druiven uit een land waar al ver voor Christus wijn werd gemaakt. Wit, rosé en rood, alles komt aan bod. Ontdek hier welke markante topwijnen jij de komende zomer wilt gaan drinken.


27 Mei 2018, Lazy Sunday Afternoon met Kroatische wijn bij Frederix in Amsterdam


Adres: Frederiksplein 29, Amsterdam
Tijd: 15:00 tot 19:00 uur
Kosten: Proefbeetjes zijn gratis, smaakt het naar meer: pay per glass.

Wist je dat Frederix Coffee & Roastery Bar in het weekend ook ’s avonds open is? En wist je dat er dan ook wijn geschonken wordt? Om dit te promoten organiseren we op 27 mei gezamenlijk een Lazy Sunday Afternoon met heerlijke Kroatische wijnen en bijpassende hapjes.

Je kunt onder andere een nieuwe superfrisse jaargang Graševina, heerlijke nieuwe rosé’s en zomerse rode wijnen proeven.


26 Mei 2018, Zomer Wijnproeverij Sovine in Maarn


Adres: Atelier landgoed Plattenberg, Amersfoortseweg 38, Maarn
Tijd: 13:00 tot 17:00 uur
Kosten: Gratis

Tijdens de Zomer Wijnproeverij van webshop sovine.nl zullen 25 zomerwijnen klaar staan om te proeven. Daarbij is ook een aantal van onze Kroatische wijnen te proeven. Je kunt hier de nieuwe Dika Rosé en de Dika Frankovka van Feravino en de Bogdanjuša van Vina Carić proeven.


26 Mei 2018, Kroatische zomerwijnen bij Rebel Wines, Amsterdam


Adres: Egelantiersstraat 77, Amsterdam
Tijd: 14:00 tot 19:00 uur
Kosten: Gratis

Kom kennismaken met bijzondere nieuwe Kroatische zomerwijnen in de leukste wijnwinkel in het hartje van de Jordaan in Amsterdam. Rebel Wines, de naam zegt het al, daar gaat alles net even anders en is het assortiment heel verrassend.

Het is een doorlopende proeverij, dus loop gerust binnen en probeer eens iets anders.


14 Mei 2018, Discover the Undiscovered, professionele proeverij van wijnen uit Centraal Europa in Waddinxveen


Adres: Distripark A12 Doelwijk, Exportweg 8, Waddinxveen
Tijd: 10:00 tot 16:00 uur
Kosten: Gratis (alleen op uitnodiging voor wijnprofessionals)

De ambassades van Kroatië, Tsjechië, Bulgarije, Hongarije, Moldavië, Roemenië en Servie nodigen u uit voor een gecombineerde proeverij van Centraal-Europese wijnen.

Tijdens dit event dat gehouden wordt bij Coenecoop/Delta Wines kunt u kennismaken met onbekende regio’s en hun lokale druivensoorten.

Bent u een wijnprofessional en mocht u hier bij aanwezig willen zijn, stuur dan een mail naar: andrea.marzova@czechtrade.cz

Je kunt hier wijnen onder andere onze markante wijnen proeven van onze wijnhuizen Kabola, FeraVino, PP Orahovica, Vina Carić, PZ Svirče, Madirazza en Dingač Skaramuča. Ben je wijnprofessional en wil je hier bij zijn dan dien je je wel van tevoren bij ons aan te melden.


16 December 2017, Spannende wijnen uit Kroatië bij wijnwinkel Il Divino, Hilversum


Adres: Bussumerstraat 6, Hilversum
Tijd: 12:00 tot 17:00 uur
Kosten: Gratis

Vakantieherinneringen aan Kroatië ophalen of juist vakantieplannen smeden? Kom gezellig langs en maak kennis met een reeks nog onbekende wijnen en druivenrassen uit dit mediterrane land. Weleens gehoord van Graševina, Bogdanuša, Teran of Plavac? En als je er al van gehoord hebt....al eens wat van geproefd?! Wijngaarden zijn te vinden op de mooie eilanden aan de Dalmatische kust, en van Istrië tot het ver landinwaarts gelegen Slavonië. Kroatië kent een enorme wijntraditie, al van ver voor de Romeinse tijd. Door de grote klimatologische en bodemverschillen, naast de lokale druivenrassen, levert dat unieke en spannende wijnen op.

We zorgen uiteraard voor bijpassende kaasjes en worst. De entree voor deze inloopproeverij is gratis en de wijnen zijn met een aantrekkelijke dagkorting direct te bestellen of mee te nemen.

De wijnen worden gepresenteerd door Mario & Diederik van Croatiangrapes.com.

Meer informatie: Op de Facebookpagina


8 December 2017, Les vind de Croatie rencontrent une cuisine internationale, Luxembourg


Adres: 4, rue du Parc, L-9708 CLERVAUX, Grand Duché de Luxembourg
Tijd: 19:30 uur
Kosten: € 78 per persoon

Ook Luxemburg gaat kennismaken met Kroatische wijnen. In Restaurant Les Ecuries du Parc in Clervaux vindt een zeer bijzondere proeverij plaats op 8 december. Maar liefst 11 Kroatische wijnen zullen worden gecombineerd met 11 bijzondere gerechten uit de internationale keuken. De pairings zijn spannend en we verzekeren dat ze enorm smaakvol zijn.

Mario en Diederik van Croatiangrapes.com zijn aanwezig bij dit bijzondere event om uitleg te geven over de wijnen.

Aanmelden: Via de website van Restaurant Les Ecuries du Parc


30 November 2017, Master class Kroatische wijn bij Barrels to Bottles, Rotterdam


Adres: Zaagmolenkade 208, Rotterdam
Tijd: 19:00 tot 21:00 uur
Kosten: € 30 per persoon (maximaal 16 deelnemers dus schrijf je snel in)

“Barrels to Bottles” is een wijnwinkel voor iedereen. Laagdrempelig en toegankelijk, want wijn is voor iedereen. En om iedereen kennis te laten maken met de nog altijd onbekende Kroatische topwijnen geven wij een Master class Kroatische wijn. Op deze avond nemen de mannen van Croatiangrapes.com je mee op reis naar, hoe kan het ook anders, Kroatië. De verschillende wijnregio's worden behandeld, terroir, druiven en daarbij natuurlijk de wijnen. We gaan dus proberen echt wat meer de diepte in te duiken.

Aanmelden: info@barrelstobottles.nl
Meer informatie: Op de Facebookpagina


23 November 2017, Delicious. kaas-, wijn- & broodproeverij, Amsterdam


Adres: Vlaamsch Broodhuys, Eerste Constantijn Huygensstraat 64, Amsterdam
Tijd: 19:00 tot 21:30 uur
Kosten: € 65 per persoon (maximaal 16 deelnemers dus schrijf je snel in)

Maak kennis met bijzondere smaken, verhalen en combinaties van onze Kroatische wijn, Hollandse kaas en versgebakken brood. Op 23 november organiseert Delicious Magazine een proeverij onder leiding van Ellen Dekkers van Delicious Magazine, Betty Koster van L'Amuse en Dimitri Roels van het Vlaamsch Broodhuys.
Tijdens deze proeverij kun je kennismaken met de bijzondere smaken, verhalen en combinaties van Kroatische wijn, verschillende soorten kaas en versgebakken brood.

Meer informatie en aanmelden: De webshop van Delicious Magazine


2 November 2017, Wijn & Spijs avond Anna’s Lunchroom, Utrecht


Adres: Zadelstraat 10, Utrecht
Tijd: 19:00 tot 22:00 uur
Kosten: € 32,50 per persoon

Wegens succes geprolongeerd! Na een succesvolle wijn & spijs avond in juni organiseren we weer een avond in Utrecht. Kom en ontdek hoe heerlijk de wijn uit Kroatië is. Proef tegelijk de heerlijke gerechten uit de bijzondere Mibrasa, onze gesloten houtskooloven. Tijdens de avond serveren we zeven verschillende wijnen met zeven verschillende kleine gerechtjes.

Aanmelden: info@annaslunchroom.nl
Meer informatie: Op de Facebookpagina


29 september t/m 1 oktober 2017, Balkan wijnproeverij Wijnfestival Groningen


Adres: (in de Der AA kerk) Akerkhof 2, Groningen
Aanvang: Zie website
Kosten: Een ticket kost in de voorverkoop €17,50 en aan de deur €20. Dit is inclusief proefglas, garderobe en 5 muntjes.

Een aantal van onze Kroatische wijnen is bij onze partner Wijnhandel Alexander te proeven op het Wijnfestival Groningen.

Meer informatie: In ons nieuwsbericht.


17 Juni, Kroatische wijnproeverij Wijnwinkel Aad&Wijn, Noordwijk


Adres: (in TuineXtra Noordwijk) Van Berckelweg 51, Noordwijk
Aanvang: 12:30 tot 16:30 uur
Kosten: Vrij toegankelijk

Maak kennis met het nieuwe assortiment Kroatische zomerwijnen van Aad&Wijn. Deze prachtige wijnwinkel bevind zich in TuineXtra in Noordwijk.

Meer informatie: Op de website van Aad&Wijn of de Facebookpagina.


8 Juni, Wijn & Spijs avond Anna’s Lunchroom, Utrecht


Adres: Zadelstraat 10, Utrecht
Aanvang: 19:00 tot 22:00 uur
Kosten: € 32,50 per persoon

Kom en ontdek hoe heerlijk de wijn uit Kroatië is. Proef tegelijk de heerlijke gerechten uit de bijzondere Mibrasa, onze gesloten houtskooloven. Tijdens de avond serveren we zeven verschillende wijnen met zeven verschillende kleine gerechtjes.

Aanmelden: info@annaslunchroom.nl
Meer informatie: Op de Facebookpagina


20 Mei, Kroatische wijnproeverij Wijnboetiek Het Gouden Glas, Utrecht


Adres: Poortstraat 100, Utrecht
Aanvang: 14:00 tot 18:00 uur
Kosten: Vrij toegankelijk

Maak kennis met het assortiment Kroatische wijnen van Het Gouden Glas en nieuwe nog onbekende Kroatische wijnen. Deze echte wijnspecialist bevind zich in de mooie wijk Wittevrouwen in Utrecht.

Meer informatie: Via hun website, facebook, of maak alvast een virtuele wandeling door de winkel.


21 april, Wine-Tasting Croatian wines, De Filosoof wijn & meer, Den Haag


Adres: Papestraat 5, Den Haag
Tijd: 19:15 tot 21:30 uur
Kosten: € 20,00 per persoon

On 21st of April we are going to taste a variety of Croatian wines (red, white, sparkling and rose) with traditional Croatian bread. As we only have room for 20 persons, please register on time and be sure to pay the fee in advance.

Aanmelden: Via de website van De Filosoof.


20 April, Workshop Kroatische wijnen, Wijnwinkel Vinya, Drachten


Adres: Noordkade 50, Drachten
Tijd:
19:00 tot 21:00 uur
Kosten:
€ 7.50 per persoon

Tijdens een proeverij op donderdag 20 april van 19:00 tot 21:00 kan iedereen kennis komen maken met het nieuwe assortiment Kroatische wijnen van Vinya. De importeur van Kroatische wijnen komt dan een proeverij houden waarbij u kennis kunt maken met markante wijnen van autochtone druiven. Zo hebben we medaillewinnende wijnen, een eervolle vermelding in de Perswijn Koopgids, aanbevelingen van Hubrecht Duijker en wijn die in De Librije geschonken wordt.

Aanmelden: Telefonisch (06 21713666) of via Facebook. Op deze pagina vindt je ook meer informatie over het programma.


2 april, Zondagmiddagtafelen Restaurant Corhoen, Assen


Adres: Markt 18, Assen
Aanvang: 15:00 tot 20:00 uur
Kosten: € 50,00 per persoon (proeverij, 4 gangen en 4 gerechten)

Zondagmiddagtafelen is lekker laat lunchen, dan wel vroeg dineren in combinatie met heerlijke wijnen in restaurant Corhoen, Assen. De opzet is als vanouds: de wijnleverancier selecteert zijn mooiste wijnen en de chefs Jan-Ugo Siepel en Cor Klevering koken daar lekkere gerechten bij.

De hele maand april is het speciale ‘Chef’s Special Menu’ met bijbehorende wijnen nog verkrijgbaar in restaurant Corhoen. Reserveren graag bij info@restaurantcorhoen.nl of 0592-869330, of via facebook.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.