Kroatische rosé wijn

van autochtone druiven

Feravino Classic Rosé


Deze Kroatische Rosé is mooi droog en fris en is zowel geschikt voor op het terras als voor gastronomische toepassingen.
Wijnhuis: Feravino
Regio: Slavonië
Jaar: 2022
Druif: Zweigelt en Frankovka
Smaak: De wijn heeft een mooie lichte kleur van wilde zalm. Want een bijna kleurloze rosé maken van deze druiven is vrijwel onmogelijk. Deze allemansvriend heeft heerlijke aroma’s van wilde aardbei en rode bes. Hij is zacht en sappig met fijne zuren en een lange ronde afdronk.
Serveren bij: Het is een uitstekend aperitief wijn voor de zomermaanden, maar is ook enorm geschikt voor vele gastronomische toepassingen. Hij past perfect bij zeevruchten, pasta's, gegrilde groenten of kip en verse salades maar kan ook spicy Thais eten aan en zelfs vele kazen. Een mooie commerciële wijn dus.
Ideale serveertemperatuur: 12 graden Celsius.
Alcoholpercentage: 12%.
EAN: 3 859893 151026

Feravino Classic Rose

De Grote Hamermsa beoordeling:

Deze wijn heeft van wijnschrijver Harold Hamersma een 8 gekregen.

Hamersma schrijft over de wijn:

Feravino 1804 blijkt na even wat zoekwerk duidelijk: de naam van de producent, zo genaamd omdat hij afkomstig is uit Feričanci en opgericht is in 1804. Ja, wegwijs raken in al die Kroatische termen is niet makkelijk. Wij van DGH weten natuurlijk alles van wijn, maar ook voor ons is het soms even puzzelen. Wel leuk puzzelen. Zeldzame inheemse druiven, exotische regio’s, nieuwe smaken.

En wat altijd helpt bij dat gepuzzel over het etiket: een glaasje van de bijbehorende inhoud. Een zeer zachte, milde, zelfs ietwat mollige rosé proeven we hier, fruitig en iets kruidig van geur, die dankzij wat fijne zuren mooi helder van smaak blijkt te zijn en zowel de liefhebber van mild als van droog bekoort.

Feravino kaart

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.