My Image

Kroatische mousserende wijn

van autochtone druiven

Medea Malvazija Brut


Deze mousserende wijn is gemaakt op de charmat methode van Istarska Malvazija. Het is een lekkere frisse doordrinkbare brut voor iedere dag.

Wijnhuis: Medea
Regio: Istrië
Druif: Istrarska Malvazija
Jaar: 2021 (non-vintage)
Vinificatie: Deze mousserende wijn is gemaakt volgens de charmat methode. De druiven zijn half augustus met de hand geplukt en na een fermentatie onder gecontroleerde omstandigheden bij 13°C rijpt de wijn gedurende drie maanden op de gist (sur lie-methode), gevolgd door botteling. Het is dus een vrij snel productieproces.
Smaak: Deze licht groenige wijn heeft mooie gist aroma’s in de neus. Daarna volgende smaken en aroma’s van mineralen, appel en peer. De wijn heeft mooie zuren en een hele fijne mousse met hele fijne pareltjes. De afdronk is lang en zacht wat deze wijn een heerlijk eetlustopwekkend aperitief maakt.
Serveren met: Medea brut is een heerlijk verfrissend aperitief maar kan ook mooi schonend werken halverwege een menu. Verder past de wijn goed bij (groene) asperges en schelpdieren maar past ook goed bij een lekker hammetje of een kipburger.
Serveertemperatuur: 6-8 graden Celsius
Alcoholpercentage: 11%

Medea Malvazija Brut

Kaart Medea

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.