My Image

Totaalconcept

Voor horeca en consument

Stacks Image 164

Nieuw totaalconcept met een frisse kijk op pairing van kaas en wijn

Wat als je nou één unieke wijn zou kunnen serveren die in perfect harmonie is met een zorgvuldig geselecteerd kaasplateau? En dat alle kazen van het plateau ook nog eens een compleet andere smaakbeleving geven bij de wijn? Kaas(groot)handel Fromagerie L’Amuse en wijnimporteur Croatiangrapes.com hebben de krachten gebundeld en gezamenlijk een totaalconcept ontwikkelt voor horeca en consument.

Een van de meest gemaakte fouten bij het samenstellen van een kaasplateau is dat er een willekeurige line-up wordt gekozen waar één wijn bij gepaird moet worden. Die volgorde van werken is vrijwel onmogelijk.

De beste manier is eigenlijk om eerst de smaken en aroma’s van een goede kaaswijn te analyseren en daar het kaasplateau op af te stemmen. Daarbij is het uiteraard weer verstandig om ervoor te zorgen dat het een gebalanceerd plateau is met kazen uit verschillende ‘families’ zoals hard, geit, blauwader, roodflora of witkorst.

“Moeilijk? Ja, dat is inderdaad moeilijk, en daarom hebben wij dat voorwerk al voor jou gedaan”

De expertise van de kaasexperts van Fromagerie L’Amuse en de wijndeskundigen van Croatiangrapes.com hebben al hun kunde, kennis en ervaring gestoken in het samenstellen van dit zeer verrassende totaalconcept.

Waarom kaas met Kroatische wijn?

Volgens Croatian Wine Ambassador 2018 Betty Koster van L’Amuse zijn veel van de onderscheidende Kroatische wijnen van inheemse druivenrassen uitstekende kaaswijnen, met name omdat ze heel puur gemaakt zijn. Daarnaast is Kroatië momenteel superhip. Het aantal Nederlandse overnachtingen in Kroatië is met 780 procent gestegen in vergelijking tot voor corona. De jongste serie van Expeditie Robinson is opgenomen in Kroatië en tv-chef Gordon Ramsey heeft ook een hele aflevering gewijd aan dit prachtige land.

Voor de horeca

In de horeca kan dit totaalconcept één op één overgenomen worden. Er zijn inmiddels acht verschillende line-ups samengesteld bij diverse wijnen die zeer verassend kunnen zijn. Wat dacht je bijvoorbeeld van een frisse witte wijn of een mousserende rosé-wijn die bij alle kazen passen, zelfs bij blauwader. Uiteraard is het ook mogelijk om speciaal voor een restaurant maatwerk te maken.

Voor de consument

De consument kan uiteraard thuis ook genieten van dit concept. Want hoe leuk is het om gebruik te maken van de expertise van de professionals waarmee je thuis goede sier kunt maken. Je kunt je gasten (of jezelf) heerlijk verrassen met een wijn en een kaasplateau die spot on bij elkaar passen.
In de winkels van L’Amuse in Amsterdam en IJmuiden kun je een box krijgen met diverse superkaaswijnen en een uitgebalanceerd kaasplateau. De boxen kunnen ook online besteld worden en worden dan volledig gekoeld bij de klant op de stoep afgeleverd.

Bekijk hier: de box Vina Carić Bogdanjuša met kazen
Bekijk hier: de box Feravino Francesca met kazen
Bekijk hier: de box PZ Svirče met kazen

Persinformatie

Voor meer persinformatie neem contact op met Diederik Swart, info@croatiangrapes.com,
06-48269099 of Betty Koster, info@lamuse.nl, 06-39430951.


Downloads

Flyer 'Begin met een Superkaaswijn': DOWNLOAD

Beeldmateriaal kazen en wijnen Zip:
DOWNLOAD


Foto materiaal


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.