Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven

My Image

Zondagmiddagtafelen bij restaurant Corhoen (met recepten)

Geplaatst op 6 april 2017
Het ‘Zondagmiddagtafelen’ met Kroatische wijnen in restaurant Corhoen in Assen is op zondag 2 april zeer enthousiast ontvangen. Het principe van dit maandelijks terugkerende evenement is dat een wijnleverancier de wijnen aanlevert en de chefs van Corhoen daar een menu bij gaan koken.

Normaal gesproken moeten er altijd wijnen bij een gerecht gevonden worden. Wij vonden het zeer interessant om het nu eens andersom te doen. We hebben eerst de wijnen van Vina PP Orahovica, FeraVino en PZ Svirče geselecteerd en daarna hebben de koks bedacht welke gerechten er bij gemaakt moesten worden.

Nadat de gasten in de gelegenheid waren om onze andere wijnen van Madirazza, Vina Carić en Kabola te proeven kon het zondagmiddagtafelen van start gaan.

Bij de Orahovica Graševina vrhunsko werd een Plankje Fruits de Mer geserveerd. Daarna leek het ons mooi om de culinaire Dika Rosé van Feravino met een gerecht te combineren. De chefs serveerden hierbij het zeer goed passende gerecht: Coquelet met ragout van tuinbonen, pancetta en risotto.

Daarna was het de beurt aan de het culinaire wonder de Feravino Dika Frankovka die lichtgekoeld geserveerd werd bij Op lage temperatuur gegaarde varkensschouder met kikkererwten, nieuwe aardappel en asperges.

Ten slotte kon de Hadrian Prošek van PZ Svirče natuurlijk niet ontbreken als dessertwijn bij het Sinaasappeldessert van Jan-Ugo, wat bestond uit Sinaasappel crème brûlée, yoghurt bavaroise, hangop en gemarineerde sinaasappel.

Het menu met de bijbehorende Kroatische wijnen is de hele maand april nog verkrijgbaar in Restaurant Corhoen als Chef’s Special.

De chefs Jan-Ugo Siepel en Cor Klevering van Restaurant Corhoen hebben ons ook toegezegd dat ze de recepten zullen uitwerken zodat wij ze zo spoedig mogelijk op onze site kunnen publiceren. Check onze site dus snel weer voor de recepten van deze gerechten die uitstekend passen bij onze wijnen.


My Image

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.