Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven


Vier nieuwe ECO-wijnen van Bolfan

Geplaatst op 6 september 2021

Wijnmaker Tomislav Bolfan maakt op biodynamische wijze wijn in de heuvels van Zagorje in noord-Kroatië. En we hebben weer een aantal nieuwe ECO-wijnen van hem aan ons assortiment toegevoegd. Een overzicht van de Bolfan wijnen en de mooie nieuwe labels.

Om te beginnen heeft onze Bijeli Cuvee een knisperfrisse opvolger: Zagorski Bregi. De wijn is een blend van de belangrijkste druiven die op de heuvels van Zagorje groeien: Graševina (welschriesling), Sauvignon Blanc en Pinot Sivi (gris). Zagorski Bregi betekent dan ook ‘de heuvels van Zagorje’.

De tweede nieuwe wijn is Bolfan G. Gewoon G? Wat is dat nou weer? Dat is de G van Graševina, de meest geteelde druif in Kroatië. Maar deze G van Bolfan is dan wel één van de weinigen die biodynamisch geteeld is.

Verder is de Pinot Sivi van Bolfan ook nieuw. Sivi betekent grijs in het Kroatisch dus Pinot Sivi is uiteraard Pinot Gris. De wijn is heerlijk als aperitief en is gastronomisch enorm breed inzetbaar.

Van de Kroatische rode wijnen kennen de meeste mensen vooral de stevige kanonnen uit Dalmatië. Maar er komt ook zeker wel wat lichtvoetiger rood uit het land. Een Pinot Noir bijvoorbeeld, een van ‘s werelds meest geliefde light-bodied wijnen. En deze biodynamisch geproduceerde Pinot Noir van Bolfan is onze jongste aanwinst.

Hiernaast hebben we van wijnhuis Bolfan ook nog in ons assortiment:


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.