Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven


Zondagmiddagtafelen In Bistro Refter in Winsum

Geplaatst op 9 april 2019
Tijdens het ‘Zondagmiddagtafelen’ in Bistro Refter in het pittoreske Groningse dorp Winsum zijn de gasten enorm verrast door de voor velen onbekende Kroatische wijnen in combinatie met prachtige gerechten van Chef Cor Klevering.

Het principe is eenvoudig, alle wijnen kwamen voor de gelegenheid uit Kroatië. Van Croatiangrapes.com was Diederik Swart aanwezig om alles te vertelen over de wijnen. Chef Cor Klevering kookte vervolgens perfect passende gerechten bij de line-up van wijnen.

Speciaal voor de gelegenheid kregen de gasten van Croatiangrapes.com als aperitief de Grasecco Brut van Feravino aangeboden. Daarna volgde het mooie diner.

Het voorgerecht was een salade van witte asperge met doperwtenpuree, koud gerookte zalm en een kwarteleitje met daarbij de Dika Graševina van Feravino. Daarna schonken we de Kabola Malvazija bij het tussengerecht, risotto van schaaldieren met gamba's.

Het hoofdgerecht was de lamsschouder en lamsbout met couscous en knoflookjus met daarbij een perfect passende Plavac van PZ Svirce. Tenslotte werd afgesloten met een gepocheerde peer met chocoladesaus en vanille pannacotta en daarbij de Traminac van Bolfan.

Heb je het Zondagmiddagtafelen gemist? Niet getreurd, dit volledige menu inclusief wijnen is nog de hele maanden april en mei verkrijgbaar bij Bistro Refter, alleen zijn wij er dan niet bij om de uitleg te geven over de wijnen.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.