Onze wijnhuizen

in Kroatië

PZ Svire, Hvar, Dalmatië

PZ Svirče is een wijncoöperatie op Hvar, een van de grootste Kroatische eilanden in de Adriatische zee, net ten zuiden van Split waar zowel witte als rode wijnen geproduceerd worden.

De coöperatie telt 220 leden die samen rond de 110 hectare wijngaarden bezitten. Er zitten veel leden bij met piepkleine wijngaardjes.

Van de 220 leden zijn er zo’n 50 vaste leveranciers, de rest bekijkt per jaargang wat ze aan de coöperatie willen verkopen. Hoeveel er precies jaarlijks wordt geproduceerd is daardoor niet helemaal duidelijk. Van de productie is zo’n 60% rood en 40% wit. Rood bestaat vrijwel geheel uit Plavac mali.

De wijnmakerij is gelegen in het hart van het eiland Hvar, in het pittoreske dorpje Svirče. De coöperatie bestaat sinds 1997 en heeft als missie de productie van wijnen van topkwaliteit.

De coöperatie houdt zich bezig met het aanplanten van nieuwe wijngaarden en is jaarlijks de productie aan het vergroten. Momenteel is PZ Svirče ook druk doende met de productie van biologische wijnen, alleen laat de certificering daarvan nog op zich wachten. Wordt vervolgd dus...

Op dit moment hebben we van PZ Svirče in ons assortiment: Plavac en Plavac de Luxe.


PZ Svirce logo
PZ Svirce wijngaard
PZ Svirce Andrija Caric

PZ svirce wijn uit kroatie

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.