My Image

Proefdozen

Voor (web)winkels

Proefdoos 7: Kroatische eco-wijnen


Beschrijving: De vraag naar pure wijnen zonder chemische toevoegingen groeit steeds meer. Ook in Kroatië worden vele grote wijnen op biologische wijze gemaakt.

In deze doos vol eco-wijnen proef je de liefde en het respect voor de natuur. De gepassioneerde wijnmakers van deze wijnhuizen geloven in de filosofie van biologische landbouw. Ze hebben respect voor de natuur en gaan dankbaar om met wat de natuur hen te bieden heeft.

De wijnen zijn allen voorzien van een eco-label. Dat garandeert dat de wijnen zijn gemaakt van biologisch geteelde druiven en dat de vinificatie ook biologisch verlopen is. Je vindt dus geen chemische bestrijdingsmiddelen in de wijn en het sulfiet-gehalte is zeer laag. De wijnen zijn puur, eerlijk en superlekker.

Inhoud: (3x wit, 1x orange, 1x rood en 1x dessert)

• 1x Bolfan Bijeli Cuvee, een super frisse bijzondere witte blend van Graševina, Pinot Sivi, Sauvignon Blanc en Müller Thurgau.
• 1x Kabola Malvazija, droog, zacht en fris met plezierige mineralen. Deze wijn is medium-bodied, evenwichtig en harmonieus.
• 1x Bolfan Traminac, in Duitsland bekend onder de naam Gewürztraminer. De wijn kan zich absoluut meten met de topwijnen uit de Elzas.
• 1x Bolfan Aromano, een zeer bijzondere ‘oranje’ wijn met intense tonen van overrijpe abrikoos. Doordat de schillen zijn mee gefermenteerd (waardoor de amber-kleur ontstaat) heeft de wijn hele plezierige zachte tannine.
• 1x Kabola Teran, door topvinoloog Hubrecht Duijker benoemd tot 'Vondst van de Maand'. Het intense aroma doet denken aan bessen en tabak, met een langdurige smaak.
• 1x Kabola Muškat Momjanski, een bijzondere dessertwijn gemaakt van een inheemse druivensoort die uitsluitend groeit rondom het dorp Momjan in het noorden van Istrië. Heerlijk bij alle mogelijke fruitdesserts. Een super verrassende en bijzondere wijn om een mooi diner mee af te sluiten.

kroatischeecowijnen

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.