My Image

Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven

My Image

Orahovica Graševina vrhunsko in sterrenrestaurant Cordial

Geplaatst op 10 juni 2017
We zijn zeer vereerd dat wederom een van onze markante wijnen is geselecteerd voor de wijnkaart van een sterrenrestaurant, ditmaal Restaurant Cordial in Oss, (tussen ’s-Hertogenbosch en Nijmegen).

Restaurant Cordial is sinds 2002 beloond met een Michelin-ster en is gevestigd in Hotel de Weverij in het centrum van Oss. De basis van dit bijzondere restaurant ligt in de Franse keuken. Waar mogelijk worden eerlijke streekproducten uit Noord-Brabant gebruikt. Om het geheel compleet te maken zoeken de sommeliers continu naar bijzondere wijnen uit de hele wereld waarmee zij altijd de perfecte combinatie maken.

Voor een nieuw gerecht van sterrenchef Joost Verhoeven heeft sommelier Roy Pelgrim de markante Kroatische Graševina Vrhunsko 2013 van PP Orahovica geselecteerd.

Deze markante wijn die is gemaakt door wijnmaakster Ivana Nemet is een zeer aromatische geelgroene wijn waarin vooral een appelaroma naar boven komt. De wijn heeft een aangename zuurgraad en frisheid, met een Graševina specifieke bittere afdronk.

De wijn is gastronomisch gezien zeer veelzijdig en we zijn zeer vereerd dat ook de sommelier en chef van een sterrenrestaurant hier nu van overtuigd zijn.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.