Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven


Francesca Brut Vondst van de Maand van Hubrecht Duijker

Geplaatst op 3 december 2018
Onze rosé brut Francesca van Feravino is een van de ‘Vondsten voor de Feestdagen’ volgens vinpressionist Hubrecht Duijker. De wijn is een elegante verfrisser met een zacht oranje tint.

Ieder jaar publiceert vinpressionist Hubrecht Duijker in december talrijke wijntips voor de feestdagen, de lekkerste wijnen bij min of meer traditionele gerechten. Ze werden verzameld bij z’n vijftig verschillende leveranciers en komen uit achttien verschillende landen. In totaal heeft hij ongeveer tweehonderd feesttafel wijnen geselecteerd en beschreven. Tezamen vormt dit een prachtige digitale wijnkoopgids.

Sprankelend lekker

In het decembernummer van dit maandmagazine komen eerst bubbelwijnen aan bod die een mooie maaltijd feestelijk kunnen openen, en wellicht zelfs deels begeleiden. Om maar te zwijgen over straks Oud & Nieuw. Hubrecht beschrijft mousserende wijnen uit zo’n dozijn verschillende landen en streken die hij heeft ervaren als sprankelend lekker, als feest in de fles.

Elegante verfrisser van een beste druif

Een van die bubbelwijnen is onze Feravino Francesca Brut 2017. Hij schrijft hierover: “Leuke, elegante verfrisser van Feravino, een wijnhuis dat over 160 hectare beschikt in het oosten van Kroatië. De wijn heeft een zacht oranje tint, ’t is dus een rosé, kreeg zijn bubbels via tankgisting en heeft als basis een beste druif, de blaufränkisch. In de smaak kun je wat mild rood fruit verwachten en een miniem kruidje.

Meer wijntips voor de feestdagen bekijk je in het complete gratis maandmagazine van Hubrecht Duijker.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.