Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven


Bolfan Traminac is Hoerawijn van Hubrecht Duijker

Geplaatst op 2 januari 2019
We beginnen het jaar maar eens goed met weer een prachtige aanbeveling van Vinpressionist Hubrecht Duijker. Hij bejubeld in zijn jongste Maandmagazine onze Traminac van Bolfan.

De aanbevelingen van Hubrecht Duijker heten sinds 1 januari: Hubrechts Hoerawijnen. En wat is het fijn dat de Traminac van ons nieuwe wijnhuis Bolfan één van de Hoerawijnen is.

Hubrecht schrijft over de Traminac: Het chalet van Bolfan fungeert behalve als zetel van een wijndomein ook als rustiek restaurant dat vooral werkt met duurzame ingrediënten.

De locatie is een heuveltop diep in het Kroatische binnenland, ten noorden van Zagreb. En de eigenaar heet Tomislav Bolfan. Op zijn 20 hectare tellende akker is 4 procent beplant met (gewürz)traminer, basis voor de Traminac 2016.

Het is een behoorlijk zoete wijn (ruim 26 gram suiker per liter) met de voor zijn druif zo kenmerkende zwoele kruidigheid en wat honingachtig fruit. Net als Gewürztraminer uit Alsace kun je ‘m combineren met bijvoorbeeld roodschimmelkaas, en met Aziatische gerechten.


We zijn zeer trots op het professionele oordeel van Hubrecht Duijker die inmiddels alweer 50 jaar geleden in 1969 zijn eerste woorden over wijn publiceerde.

Kijk snel verder in het Maandmagazine welke 64 andere wijnen een hoeraatje verdienen in het nieuwe jaar.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.