Kleine flesjes wijn

uit Kroatië

Kleine flesjes wijn


Van wijnhuis Feravino hebben wij ook kleine flesjes met een inhoud van 0,187L. Dit is een kwart volume van een normale fles wijn. Deze wijnen komen uit de Dika lijn waarvan we ook grote flessen beschikbaar hebben.

Daarnaast hebben we ook kleine flesjes Grasecco Brut met een inhoud van 0,2L beschikbaar.

Stacks Image 59

Dika betekent ‘trots’ in het Kroatisch en het is de kvalitetno (kwaliteits)lijn van wijnhuis Feravino. Dit wijnhuis produceert wijnen in de provincie Slavonië, in de oostelijke binnenlanden van Kroatië.

Qua formaat zijn de flesjes uitermate geschikt voor hotels en voor de horeca bij afhalen en bezorgen. De wijnen zijn namelijk uitermate geschikt voor gastronomische pairings.

Voor retail zijn de kleine flesjes ook een mooie kans om mensen kennis te laten maken met wijn uit Kroatië. Het is hierdoor minder ‘eng’ om een wijn uit een voor hen nog onbekend wijnland te kopen. Daarnaast proberen sommige mensen liever een wijn van een onbekend druivenras in een kleine hoeveelheid.

Het is ook mogelijk om de wijnen in een kartonnen draagverpakking te leveren (four-pack), met van alle vier de wijnen één flesje. Daarmee heeft de klant een leuk klein proefdoosje voor zichzelf of als cadeau.

Uiteraard sluiten de kleine flesjes helemaal aan op de huidige tijd waarin mensen nog steeds veel thuis zitten en soms geen grote fles wijn willen openen. Een klein flesje voor één persoon biedt dan uitkomst. Tevens zijn de mini Dika’s ook uitermate geschikt voor online wijnproeverijen.


Feravino Grasecco Brut mini


Grasecco brut is het Kroatische equivalent van de Italiaanse Prosecco. Het is een mousserende wijn die is gemaakt van de Graševina druif volgens de tankmethode (Charmat-methode).
Smaak: is een milde wijn met een gelige kleur met groenachtige tint. De wijn heeft een zacht, vol zoet boeket met een vleugje amandelbitterheid en een aangenaam milde zuurgraad van de graševina druif.
Jaar: 2018
Inhoud: 0,2 L
Materiaal: Glas
Sluiting: Schroefdop

Feravino Grasecco Brut mini

Feravino Dika Graševina mini


Smaak: Het is een typisch groengelige gekleurde wijn met een duidelijke geur van groene appel wat zeer kenmerkend is voor de Graševina-druif. De wijn is fris, eetlustopwekkend en heeft bijzondere aroma’s van lindebloesem. De wijn heeft hele zachte bitters en een miniem zoetje in de afdronk.
Jaar: 2019
Inhoud: 0,187 L
Materiaal: Glas
Sluiting: Schroefdop

Feravino Dika Grasevina mini

Feravino Dika Chardonnay mini


Smaak: Deze mooie licht goudgeel gekleurde wijn heeft een expressieve neus met wit fruit. In de smaak krijg je veel citrus en geel fruit. De afdronk is lang met aangename bitters en fijne zuren.
Jaar: 2019
Inhoud: 0,187 L
Materiaal: Glas
Sluiting: Schroefdop

Feravino Dika Chardonnay mini

Feravino Dika Frankovka mini


Smaak: Het is een mooie frisse fruitige robijnrode wijn met aroma's van kersen, bessen en bramen. Een perfecte balans tussen de zuren en de aangename tannines geven deze wijn een stabiel karakter.
Jaar: 2017
Inhoud: 0,187 L
Materiaal: Glas
Sluiting: Schroefdop

Feravino Dika Frankovka mini

Feravino Dika Cabernet Sauvignon mini


Smaak: Deze Cabernet Sauvignon is intens donkerrood van kleur. De geur is licht eiken en in de smaak proef je overvloedig zwart fruit. De wijn is zacht, vol en breed. Mede door de prettige tannines gaat de wijn goed samen met pittig eten.
Jaar: 2019
Inhoud: 0,187 L
Materiaal: Glas
Sluiting: Schroefdop

Feravino Dika Cabernet Sauvignon mini

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.