Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven


Online Kaas-en Wijnreis door heel Europa – 7 mei

Geplaatst op 21 april 2021

We mogen tijdens de meivakantie niet op reis, toch? Van ons wel. Na meerdere zeer succesvolle proeverijen nemen kaasexperts Betty en Thassia van L’Amuse en de Kroatische wijnmannen Mario en Diederik van Croatiangrapes.com je op 7 mei mee op een bijzondere online kaas-en wijnreis door heel Europa.

Naast alle mooie wijnen van autochtone druiven maken de gepassioneerde wijnmakers in Kroatië ook zeer verdienstelijk wijn van Internationaal bekende druiven. Vandaar dat we deze keer een (unoaked) Chardonnay, Sauvignon Blanc en Cabernet Sauvignon pairen met negen topkazen uit heel Europa, van Friesland via Duitsland en Frankrijk naar Corsica, en van Engeland via Zwitserland naar Italië (en Kroatië). Als dat geen heerlijke vakantiereis wordt.

“Ontdek de unieke smaakcombinaties van Europese kazen met Kroatische wijnen van internationaal bekende druiven.”

De voorgaande succesvolle proeverijen hebben we wijnen gebruikt die gemaakt zijn van unieke autochtone druiven. Maar wist je dat de Chardonnay ook één Kroatische voorouder heeft? En dat de regio waar de druiven groeien de ‘Chablis van Kroatië’ genoemd wordt?

We laten je ervaren hoe fantastisch deze wijn huwt met drie topkazen en... hoe totaal anders deze kazen smaken bij een Sauvignon Blanc.

Dit en nog veel meer kaas- en wijnweetjes krijg je mee tijdens de ‘Online Kaas-en Wijnreis door heel Europa’ Je gaat onvergetelijke combinaties proeven en je krijgt een complete avond uit (op de bank) met kaas, wijn en gezellig entertainment. Doe je lekker mee?

Datum: Vrijdag 7 mei 2021
Tijd: 19:00 tot 21:00 uur
Locatie: online
Bijdrage: 59,95 (de kaas en wijn is voldoende voor 2 tot 4 personen)

Wat heb ik nodig?
• Je hebt uiteraard wijnglazen nodig.
• Een laptop of tablet met internetverbinding en Zoom geïnstalleerd.
• Een koelkast om de witte wijnen en de kaas in te doen.

Hoe krijg ik de kaas en de wijn?
Bezorging: Je krijgt de wijn en de kaas gekoeld thuis geleverd op donderdag 6 mei tussen 17:00 en 22:00 uur.
Afhalen: Je kunt het ook afhalen in een van de winkels van l’Amuse in IJmuiden (Dokweg 21) of Amsterdam (Olympiaplein 111).


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.