Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven


Best uit de Test: Orahovica Pinot Sivi 2019

Geplaatst op 1 juli 2020

Het is 1 juli en de gratis koopgids ‘Best uit de Test’ van Hubrecht Duijker is weer uit. Hierin ligt het accent op witte wijnen en onze Pinot Sivi 2019 van wijnhuis PP Orahovica is één van de speciale aanbevelingen.

Vorig jaar liet Ivana Nemet de pinot gris druiven vroeg plukken, in augustus reeds, voor haar Pinot Sivi. Dit om frisheid in haar wijn te krijgen. Ivana is de wijnmaakster van PP Orahovica, een grote landbouwcoöperatie in het oosten van Kroatië. De leden van Orahovica (letterlijk ‘walnoot’) bezitten 110 hectare wijngrond, met nog eens 67 hectare recent aangeplant, dit dankzij EG subsidies.

Hubrecht schrijft over de smaak van de wijn: “de Pinot Sivi smaakt lekker levendig, sappig bovendien, met zowel elegantie als wat kruidigheid, een nootje, en een vleugje drupsfruit”.

Twee Croatian Wine Ambassadors blij met Pinot Sivi
Overigens is deze wijn ook verkrijgbaar op Curaçao bij onze Croatian Wine Ambassador Curaçao, Arie-Pieter Imhoff van Wijnhandel Servir Frais.

Het voelt voor ons als een groot compliment dat de wijn zo goed gewaardeerd wordt door twee van onze ambassadeurs aangezien Hubrecht Duijker onze laatstbenoemde Croatian Wine Ambassador in Nederland is.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.