Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven

Kroatische wijn op Curacao

Kroatische wijn uit Nederland op Curaçao en Bonaire

Geplaatst op 4 oktober 2018
Voor het eerst in de geschiedenis zijn Kroatische wijnen verkrijgbaar op Curaçao en Bonaire. Deze wijnen komen uit het portfolio van het Nederlandse Croatiangrapes.com dat exclusief importeur en distributeur is voor de Benelux. Op de Caribische eilanden verzorgt de lokale partner Servir Frais de distributie.

Croatiangrapes.com is exclusief importeur en distributeur voor de Benelux van acht wijnhuizen uit Kroatië. Deze wijnhuizen zijn verdeeld over de vier belangrijkste wijngebieden van het land: Dalmatië, Istrië, Slavonië en Zagorje. Naast de Benelux distribueert Croatiangrapes.com nu dus ook via de lokale verkooppartner Servir Frais op de Caribische eilanden Curaçao en Bonaire.

De wijnen die verkrijgbaar zijn op de Caribische eilanden zijn afkomstig van de wijnhuizen Feravino, PP Orahovica, PZ Svirče en het eco-gecertificeerde Kabola. De wijnen zijn gemaakt van markante autochtone druiven met klinkende namen als Graševina, Istarska malvazija, Plavac Mali, Frankovka en Muškat Momjanski.

Bij Servir Frais hadden ze al eerder gedacht aan wijn uit Kroatië maar het was te ingewikkeld om de wijnen zelf te importeren. Aangezien de wijnen door Croatiangrapes.com al naar Nederland gehaald zijn is het een stuk eenvoudiger geworden om de wijnen via Rotterdam naar Curaçao te verschepen.

Oude wereld wijnen in de Cariben
Servir Frais is een wijnhandel voor zowel particulier als horeca en is gevestigd op Curaçao sinds 2007. De hoofd afzetmarkt is Curaçao, daarnaast levert het bedrijf ook op buureiland Bonaire.

Arie Pieter Imhoff van Wijnhandel Servir Frais: “Omdat er al zeer veel wijnen uit de nieuwe wijnwereld werden verkocht op Curaçao, en dan met name Zuid Amerikaanse wijnen, hebben we besloten om ons voornamelijk op Europese wijnen te focussen, en daarbinnen ons vooral op Frankrijk te richten. Nu, elf jaar later is de verdeling in Europese wijnen wat veranderd: Frankrijk blijft het hoofdaandeel, maar ook Spanje, Portugal en Italië zijn beter vertegenwoordigd. En dan nu Kroatië als laatste toevoeging. Daar zijn we heel blij mee want we zijn de eerste in deze regio die Kroatische wijn op de kaart mag zetten.

Imhoff zegt hier verder over: “De diversiteit van het land Kroatië en daardoor de diversiteit in wijnen verbaasde mij enigszins, puur door onwetendheid. Na een proeverij met Diederik Swart van Croatiangrapes.com wisten we het zeker, in onze ‘oude wijnwereld winkel’ horen deze wijnen gewoon thuis!


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.