Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven


Aanbevelingen voor de feestdagen van Hubrecht Duijker

Geplaatst op 11 december 2019

In het maandmagazine van december 2019 van wijnschrijver Hubrecht Duijker beschrijft hij zijn ‘Vondsten voor de Feestdagen’. Dit zijn de lekkerste wijnen bij min of meer traditionele gerechten.

Zo beveelt hij onze Classic Chardonnay van Feravino aan bij (gerookte) paling. Hij schrijft over de pairing bij paling: ‘hierbij plegen niet al zware witte wijnen het plezierigst te passen, wijnen met zachte zuren en iets van gebrande noten of rokerigheid. Notige Chardonnays en vergelijkbare wijnen dienen zich dus aan.

Onze Feravino Chardonnay 2018 is hierbij een van de aanbevelingen. Hij schrijft over deze wijn: ‘keurige, kenmerkende uit Kroatië afkomstige Chardonnay. De bleek getinte wijn smaakt notig en zacht fruitig tegelijk (witte/gele vruchten), heeft een frisse kern en is lekker sappig.

Fruitig rood bij Coq au Vin

Over de kerstklassieker Coq au Vin schrijft Duijker: ‘tijdens een intensieve reis door de Beaujolais heb ik ontdekt hoe perfect een goede fruitige Beaujolais en coq au vin samengaan, op voorwaarde dat het haantje er ook mee wordt bereid. Uiteraard geldt hetzelfde voor rode wijnen die qua karakter verwant zijn aan Beaujolais, denk aan een jonge, fruitige Pinot Noir’.

Of onze Feravino Dika Zweigelt natuurlijk. Duijker beveelt deze wijn dan ook aan bij Coq au Vin en schrijft erover: ‘deze Kroatische Zweigelt valt op door zijn frisse karakter en zijn bessige fruit, terwijl de dieprode wijn bovendien donkere en kruidige aspecten heeft en een redelijk stevig gestel.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.