Bolfan Pinot Sivi - biodynamisch

witte wijn uit Kroatië

Bolfan Pinot Sivi - biodynamisch


Sivi betekent grijs in het Kroatisch dus de Pinot Sivi is uiteraard de Pinot Gris. Wijnmaker Tomislav Bolfan maakt op biodynamische wijze wijn van deze druif in de heuvels van Zagorje in noord-Kroatië. De wijn is heerlijk als aperitief en is gastronomisch enorm breed inzetbaar.

Wijnhuis: Bolfan
Regio: Zagorje
Druif: Pinot Sivi (Pinot Gris)
Jaar: 2020
Smaak: Deze licht goudgele wijn heeft een heerlijk geur van tropisch fruit en peer. De smaak is romig en fris tegelijk met veel citrus en abrikoos. De afdronk is lang met aangename bitters en een zachte toets van abrikozenmarmelade.
Serveren bij: Deze wijn is heerlijk bij de borrel maar past ook bij vele soorten eten. Aziatische gerechten, spicy eten, antipasti, gegrilde groenten, pasta vongole, risotto met zalm en kipschotels, het past allemaal heerlijk bij deze wijn.
Ideale serveertemperatuur: 10-12 graden Celsius.
Alcoholpercentage: 13%
Suikers: 1,2 g/l
Zuren: 6,0 g/l
Extra informatie: de wijn is biodynamisch geproduceerd en heeft een ECO-label.
Bodem: De bodem rondom het wijnhuis waar de druiven groeien is heel los van structuur met een perfecte waterdoorlaatbaarheid. De chemische samenstelling is neutrale tot licht alkalisch met een pH-waarde van 7,5, wat ideale omstandigheden zijn voor de wijnbouw.
De wijn is geschikt voor veganisten.
EAN: 3 858887 542130

Bolfan Pinot Sivi


Kaart Bolfan

Synoniemen voor Graševina: Borba (Ribera del Guadiana in Spanje) Graševina Bijela (Kroatië), Italiaanse Riesling (Roemenië), Laški Rizling (Slovenië en Servië), Olasz Rizling (Hongarije), Riesling Italico (noord Italië), Rismi of Risli (Treviso, Italië), Rizling Vlašsky (Slowakije), Ryzlink Vlašský (Tsjechië), Wälschriesling (Duitsland), Welschriesling (Oostenrijk, Canada, Duitsland en Zwitserland).

Druivenrassen die vaak foutief worden aangezien voor Graševina: Aligoté, Greco, Petit Meslier, Pignoletto, Riesling.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.