Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven


Malvazija Amfora het paradepaardje van Kabola

Geplaatst op 21 november 2018
Het paradepaardje van het eco-gecertificeerde wijnhuis kabola is nu ook bij Croatiangrapes.com verkrijgbaar. De wijn is gemaakt volgens een oeroud procedé van wijnmaken in aardewerken amforen in combinatie met eikenhouten vaten en rijping op de fles. Het is een unieke witte wijn met enorm bewaarpotentieel.

Malvazija Amfora van Kabola is een zeer gastronomische wijn die culinair gezien werkelijk waar past bij alles omdat hij zo onvoorstelbaar aromatisch is. Maar, zoals wijnmaker Marino Markezic zelf zegt: “je hoeft niets bij de wijn te eten, je kunt gewoon de wijn zelf eten”.

De wijn heeft een bijzondere vinificatie. De druiven gaan ongeperst in aardewerken amforen van 2,20 meter diep die ingegraven zijn in de grond achter het wijnhuis. De schil gaat dus mee tijdens de fermentatie in de amforen waardor de wijn ook wat tannine krijgt. Daarna gaat de wijn gedurende een jaar in grote vaten van gebruikt eikenhout. Tot slot rijpt de wijn nog een jaar op de fles.

Omdat het een wijn is van zeer hoge kwaliteit leent hij zich ook uitstekend om te bewaren. Dit is redelijk uniek voor een witte wijn. De inkopers van Croatiangrapes.com hebben zelf onlangs een jaargang 2006 mogen proeven en die waanzinnig goed was. Misschien nog wel beter dan de 2015. Dus als iemand de tijd heeft om de wijn te laten liggen...


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.