Bolfan Traminac - biodynamisch

witte wijn uit Kroatië

Bolfan Traminac - biodynamisch


Traminac is dezelfde druif die in Duitsland bekend is onder de naam Gewürztraminer. Door de hoeveelheid restsuiker is het een lichtzoete wijn die uitstekend geschikt is om bijvoorbeeld Aziatische gerechten te begeleiden en is tevens geschikt voor diverse desserts en als borrelwijn voor mensen die niet gek zijn op droge wijn. De wijn is gemaakt in de stijl van de Elzas-wijnen en kan zich dan ook absoluut meten met de topwijnen uit de Elzas.

Uitspraak: Bòlfan Trámienàts
Wijnhuis: Bolfan
Regio: Zagorje
Druif: Traminac (Gewürztraminer)
Jaar: 2016
Inhoud: 0,75 l
Smaak: De wijn heeft een mooie goudgele kleur. In de neus krijg je een lichte geur van wilde roos vermengd met rijpe perzik, noten en honing. De smaak is vol en fris door de mineraliteit van de bodem.
Serveren met: Traminac past bijvoorbeeld goed bij noedels in sinaasappelsaus met honing, kipfilets gevuld met pruimen en romige desserts. Ook past de wijn heel goed bij vele Aziatische gerechten. De wijn kan dus zowel ingezet worden bij hartige gerechten als bij desserts.
Serveertemperatuur: 10-12 graden Celsius
Alcoholpercentage: 13%
Suiker: 26,6 g/l
Zuren: 4,9 g/l
Vinificatie: Traminac is gemaakt in RVS-tanks.
Extra informatie: Wijnhuis Bolfan is eco-gecertificeerd en produceert niet alleen biologisch maar zelfs biodynamisch.
De bodem waarop de druiven groeien is een beetje zanderig met veel mergelachtig kalksteen en wat klei. Het is zeer mineraalrijke grond waardoor de wijnen een minerale zoutige smaak hebben.
Hoerawijn: De wijn is in januari 2019 door vinpressionist Hubrecht Duijker uitgeroepen tot Hoerawijn. Hij schrijft hierover: Het is een behoorlijk zoete wijn (ruim 26 gram suiker per liter) met de voor zijn druif zo kenmerkende zwoele kruidigheid en wat honingachtig fruit. Net als Gewurztraminer uit Alsace kun je ‘m combineren met bijvoorbeeld roodschimmelkaas, en met Aziatische gerechten.
EAN: 3 858887 540914

Bolfan Traminac

Inspiratie voor een gerecht bij deze wijn:
Spicy kip met jonge veldertjes en spinazie

Kaart Orahovica

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.