Kroatische rode wijn

van autochtone druiven

Bolfan Pinot Noir - Biodynamisch


De Pinot Crni (noir) is één van ‘s werelds meest geliefde light-bodied wijnen.En deze biodynamisch geproduceerde Pinot Noir van Bolfan is dan ook een stuk lichtvoetiger dan de stevige kanonnen uit Dalmatië die de mensen vaak kennen uit Kroatië. Met zijn fruitige en toch kruidige karakter is het een echte gastro-wijn.

Wijnhuis: Bolfan
Regio: Zagorje
Druif: Pinot Noir
Jaar: 2018
Smaak: Het is een mooie lichtrobijnrode wijn. De geur is kruidig met een beetje leer, toast en chocolade maar ook fruitig. De smaak is ook vooral fruitig met bessen, kersen en chocolade nibs. De afdronk is lang en zacht en ook licht kruidig met een beetje vanille.
Serveren bij: Deze wijn is gastronomisch breed inzetbaar. Hij past bij kazen, lichte vleesgerechten, truffle gnocchi, burgers of een heerlijke mac&cheese. Bij gerechten met walnoten wordt de wijn nog kruidiger en met truffelgerechten spat hij bijna uit je glas.
Ideale serveertemperatuur: 16-18 graden Celsius.
Alcoholpercentage: 13%
Suikers: 1,2 g/l
Zuren: 6,0 g/l
Extra informatie: de wijn is biodynamisch geproduceerd en heeft een ECO-label.
Bodem: De bodem rondom het wijnhuis waar de druiven groeien is heel los van structuur met een perfecte waterdoorlaatbaarheid. De chemische samenstelling is neutrale tot licht alkalisch met een pH-waarde van 7,5, wat ideale omstandigheden zijn voor de wijnbouw.
De wijn is geschikt voor veganisten.
EAN: 3 85887 542116

Bolfan Pinot Noir
Kaart Bolfan

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.