Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven

Nieuw wijnhuis Bolfan

Nieuw wijnhuis Bolfan Vinski Vrh

Geplaatst op 1 november 2018
Croatiangrapes.com heeft een nieuw wijnhuis aan het portfolio toegevoegd: Bolfan Vinski Vrh uit Zagorje, het continentale gedeelte van Kroatië, in het noorden tegen Slovenië aan. Voluit heet dit wijnhuis Bolfan Vinski Vrh, wat vrij vertaald betekent: Bolfan wijn van de top. Het wijnhuis ligt dan ook letterlijk op de top van een berg.

Doel van wijnmaker Tomislav Bolfan is om volledig natuurlijke wijn te produceren en daarmee de top in de wijnproductie te bereiken. Dit doet hij door het implementeren van een 100% natuurlijke methode van wijnbouw en wijnproductie. Het wijnhuis produceert dan ook niet alleen op biologische wijze (waarvoor ze een eco-certificering hebben) maar zorgt voor een volledig biodynamische productie.

Dit wijnhuis is een zeer welkome aanvulling in het portfolio van Croatiangrapes.com omdat dit de enige Kroatische wijnregio is die nog ontbrak. Bij dit wijnhuis worden dan ook compleet andere wijnen geproduceerd dan in de andere wijngebieden. Met deze aanvulling hebben we nu ook een Traminac (Gewürztraminer), een Rajsnki Rizling (Riesling) en een Orange wijn gemaakt van Pinot Gris en Traminac in het assortiment.

Meer informatie over het wijnhuis kun je hier bekijken.

Van dit wijnhuis hebben we op dit moment in het assortiment: Bolfan Traminac, Bolfan Rajnski Rizling en Bolfan Aromano.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.