Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven


Twee wijnen zeer goed beoordeeld door Perswijn proefpanel

Geplaatst op 6 december 2019

In Perswijn #8 van 2019, het wijnmagazine voor liefhebbers en professionals, zijn twee Kroatische wijnen zeer goed beoordeeld door het Perswijn proefpanel.

Beide wijnen werden in twee verschillende categorieën geproefd. De Plovac Ploški van Vina Carić werd beoordeeld in de categorie ‘Oogst 2009, tien jaar later’. Dit is een jaarlijkse proeverij van wijnen van tien jaar oud en niet per se meer beschikbaar hoeven te zijn op de markt.

De Muškat Momjanski van Kabola werd geproefd in de categorie ‘Muscat’. In deze categorie staan wijnen die uiteraard van de muscat druif gemaakt zijn, een van de meest aromatische druiven die er bestaan en waartoe de Muškat Momjanski ook behoord. De wijnen werden in diverse subcategorieën beoordeeld waarbij onze wijn viel in de categorie ‘Zoet’.

Plovac Ploški 2009

Over de Plovac Ploški 2009 van Vina Carić, een wijn die in de Librije geschonken is, schrijft het Perswijn-panel het volgende: De geur is toast en karamel, breed, leer en tabak. Over de smaak schrijven ze: kruiden, veel tannine, apart, licht zoetje.

De wijn krijgt 15 punten, wat gelijk staat aan goed tot zeer goed. De wijn moet wel binnen twee jaar opgedronken worden alleen is hij niet meer verkrijgbaar. De jaargang 2011 is momenteel op de markt.

Muškat Momjanski 2018

Wel nog op de markt is de door Perswijn geproefde Kabola Muškat Momjanski van 2018. Deze wijn werd geproefd in de categorie ‘Muscat’. Over de geur schrijven ze: ‘mooi druivig, honing, bloemen muscaat en rokerig.’ De smaak beschrijven ze als: ‘zacht en sappig, mooi zoetje, fijne zuren en bitters.

De wijn krijgt 4,5 ster wat gelijk staat aan zeer goed tot uitstekend.

Wil je alle proefnotities lezen? Bekijk ze in Perswijn.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.