Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven

Nieuw Extra Istrian Olijfolie

Nieuw in het assortiment: eco-olijfolie uit Istrië

Geplaatst op 3 november 2018
Croatiangrapes.com heeft nu ook olijfolie in het assortiment. Omdat jaar na jaar weer de beste olijfoliën in de wereld gemaakt worden in het Kroatische Istrië. Puur omdat het klimaat in het noordwesten van Kroatië daar uitermate geschikt voor is.

Extra Istrian is gevestigd in het dorp Kaštelir in het noordwesten van Istrië. Het bedrijf is al vier generaties lang in handen is van de familie Bratović. De productie is geheel biodynamisch en sinds 2018 is het bedrijf eco-gecertificeerd. De olie van Ekstra Istrian is zeer exclusief. De productie is zeer klein en slechts afkomstig van 300 bomen.

De olijfolie die Extra Istrian produceert is uitsluitend de premium blend die bestaat uit olie van vijf verschillende olijfensoorten. De autochtone Istrische olijven Rosulja, Buže en Istarske Bjelica en daarnaast de Italiaans olijvensoorten Leccino en Pendolino.

De smaak van Extra Istrian olijfolie is intens en elegant, met harmonische tonen van groene appel, artisjok, vers gesneden groen gras, evenals rijke geurige tonen van munt, rozemarijn en amandel.

De olijfolie is perfect met brood en harde kazen en is zalig in salades. Ook gaat de olie perfect samen met vis, pasta en vlees. Het is een rijke olijfolie die veelzijdig inzetbaar is.

Meer informatie over de oliën en de beschikbare volumes vind je hier.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.