Markante Kroatische wijnen

van autochtone druiven

Over Croatiangrapes.com

Croatiangrapes.com is importeur en groothandel van Kroatische wijnen voor de Benelux. Mario Pranić en Diederik Swart zijn hier eind 2014 mee gestart en hebben inmiddels aanzienlijke successen geboekt. Wat begon met een culinaire reis naar één van de oudste wijngebieden ter wereld is inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste importeurs van Kroatische wijnen in de Benelux. Croatiangrapes.com richt zich uitsluitend op de professionele markt als importeur en groothandel.

Life is Grape!
Passie voor wijn staat bij ons voorop, niet voor niets is onze slogan: 'Life is grape'. Groothandelaren, winkeliers en horecaondernemers zijn bij ons aan het juiste adres voor markante wijnen van bijzondere autochtone druiven met klinkende namen als Graševina, Pošip, Malvazija, Frankovka, Bogdanuša en (het ‘zusje’ van de Primitivo en de Zinfandel) de Plavac Mali.

Al deze wijnen zijn geproduceerd door zeer gedreven wijnmakers die de focus continu leggen op authenticiteit en hoge kwaliteit. De wijnen van wijnhuizen Vina Carić, Kabola, Feravino, Madirazza, PP Orahovica, PZ Svirče, Skaramuča, Bolfan en Medea zijn uniek en exclusief in de Benelux bij ons verkrijgbaar.

Moderne werkwijze
Wij zijn een modern bedrijf en we werken zo lean mogelijk. Vandaar dat we ook geen onnodig duur kantoor en proeflokaal hebben. We doen dit om, waar het allemaal om draait, de wijnen zo betaalbaar mogelijk te houden.

Onze medewerkers werken allemaal van huis uit en ons bedrijfspand bestaat uitsluitend uit een loods waar vandaan de wijnen gedistribueerd worden. Onze geklimatiseerde loods in Boesingheliede is dus ook geen bezoekadres. Wij komen graag naar u toe voor een proefafspraak of u bent welkom in een van onze thuiskantoren.

Onze adressen
Croatiangrapes.com is een handelsnaam van PS:trading vof in Amsterdam (KvK: 61791016). Ons officiële vestigingsadres en postadres is Magalhaensplein 15-2 in Amsterdam.

De wijnen liggen opgeslagen in onze geklimatiseerde loods aan de Schipholweg 871 in Boesingheliede (tussen Zwanenburg en de Polderbaan van Schiphol). De distributie wordt uitgevoerd met eigen vervoer en er is dus altijd direct contact met iemand van ons team.


about
About 2
about 3

“Veel wijnen van grote wijnhuizen zijn wellicht correct en technisch perfect gemaakt maar hebben geen ziel. Onze wijnen komen van kleine markante wijnmakers wiens ziel in de fles zit. ” Diederik Swart, Inkoper Croatiangrapes.com

Heel Nederland aan de Kroatische wijn


Croatiangrapes.com heeft inmiddels Kroatische wijnen op de kaart gekregen van vele toprestaurants (waaronder De Librije). Daarnaast zijn de wijnen in steeds meer onafhankelijke wijnwinkels verkrijgbaar. Onder andere doordat de meest invloedrijke man in de Nederlandse wijnwereld Hubrecht Duijker over diverse wijnen uit het assortiment van Croatiangrapes.com geschreven heeft als ‘Vondst van de Maand’. Maar zeker ook door een eervolle vermelding in de Perswijn Koopgids. We kunnen dus wel stellen dat Nederland langzaam aan bekend raakt met Kroatische wijnen.


Personalia


Mario Pranić heeft zijn roots in voormalig Joegoslavië en is tijdens de Balkanoorlog gevlucht naar Nederland. Met veel passie en toewijding laat hij mensen kennismaken met de vele mooie producten uit zijn vaderland en gevoelsmatig kan hij nu iets 'terug doen' voor zijn land. Diederik Swart heeft zowel een achtergrond in de gastronomie als in marketing & communicatie en geeft leiding aan diverse organisaties en bedrijven sinds zijn negentiende.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.