Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven

My Image

Masterclass Kroatische wijn tijdens Wine Regions Event

Geplaatst op 21 februari 2018
Dit jaar wordt op 14 maart het Wine Regions Event georganiseerd door Perswijn en Pitch Communicatie & PR. Het is de eerste editie van een nieuw wijnevenement met focus op wijnregio’s van bekende en opkomende landen.

Tijdens dit event mogen wij een masterclass houden van 16:45 tot 17:30 uur. Hiervoor hebben wij een beperkt aantal van 50 plaatsen beschikbaar. Tijdens deze proeverij komen markante wijnen van bijzondere autochtone druiven aan bod uit de belangrijkste wijnregio’s van het land.

Hip and Happening
Al ver voor onze jaartelling werd er wijn gemaakt in het Zuid-Europese Kroatië. Door de bijzondere geografische ligging heeft het land alle klimaatzones voor wijnbouw. Aangevuld met een waslijst aan inheemse druiven maakt dit Kroatië tot een zeer divers wijnland.

Vandaag de dag is Kroatië hip and happening. Niet alleen de toeristen hebben dit wondermooie land ontdekt, ook sommeliers van toprestaurant zijn overtuigd van de bijzondere kwaliteit van de Kroatische wijnen.

Verscheidenheid
Tijdens de Masterclass Kroatische wijn kun je kennismaken met de diversiteit van wijnland Kroatië. Er zijn wijnen te proeven uit de drie belangrijkste wijnregio’s. In Istrië, in het noordwesten, groeien de druiven in een gematigd klimaat. In de oostelijke binnenlanden teelt men totaal andere druiven in een landklimaat. Het hete en droge subtropische klimaat langs de Dalmatische kust biedt weer een uitmuntend leefgebied aan verrassende ‘oerdruiven’.

Parletjes van Kroatië
De proeverij wordt gegeven door wijnimporteurs Mario Pranić en Diederik Swart van Croatiangrapes.com. Dit is het enige wijnbedrijf in Nederland dat zich uitsluitend richt op de import van Kroatische wijn en weet daardoor als geen ander welke pareltjes je moet proeven.

Aan bod komen wijnen gemaakt van druiven met klinkende namen als Istarska Malvazija, Graševina, Bogdanuša, Pošip, Teran, Frankovka en uiteraard de beroemdste Kroatische druif Plavac Mali.

Aanmelden
Stuur ons een bericht indien je onze masterclass wilt bijwonen.

Indien je wilt komen dien je jezelf wel eerst aan te melden als bezoeker van het event via deze link. Je kunt dan ook de rest van de beurs bezoeken of je inschrijven voor andere proeverijen.

My Image

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.