Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven

Grasecco en Francesca

Nieuw: Grasecco en Francesca, het Kroatische antwoord op Prosecco

Geplaatst op 28 juni 2018
We hebben drie nieuwe mousserende wijnen in ons assortiment. Het zijn bruts die gemaakt zijn op de Charmat methode. Daarmee zijn deze wijnen dus het Kroatische antwoord op de Prosecco.

Bij de Charmat methode vindt de tweede gisting niet plaats op de fles maar in de tank. Daardoor zijn ze wat goedkoper dan de wijnen die volgens Methode Traditionelle gemaakt zijn zoals onze Kabola Re.

De wijnen zijn wel gemaakt van markante Kroatische druiven. De Grasecco Brut en Grasecco extra Brut zijn gemaakt van de Graševina druif. De rosé brut Francesca is gemaakt van de Frankovka Druif.

Grasecco Brut, voor elke dag
Grasecco brut is een milde wijn met een gelige kleur met groenachtige tint. De wijn heeft een zacht, vol zoet boeket met een vleugje amandelbitterheid en een aangenaam milde zuurgraad van de graševina druif. Met 10,1 gram restsuiker per liter is het een aangename brut voor iedereen die het beste past bij koude voorgerechten, pasta en salades en ook uitstekend als aperitief geserveerd kan worden.

Grasecco Extra Brut, heerlijk droog
Met slechts 1,0 gram restsuiker is de Grasecco Extra Brut duidelijk de aangenaam droge broer van de Grasecco Brut. Het is een milde wijn met een groenige kleur. De beendroge wijn heeft een boeket van groene appel en citrus. Goed gekoeld past de wijn het beste bij wit vlees, schelpdieren en koude voorgerechten en kan ook uitstekend als aperitief worden geserveerd.

Francesca Brut, verfrissende rosé
Francesca brut is een wijn met een mooi, fris, elegant fruitig boeket dat doet denken aan aardbeien en frambozen. Het is een perfecte verfrissende wijn voor de zomer met 4,5 gram restsuiker per liter. De wijn is heerlijk als aperitief en past ideale combinatie met fruit, fruit desserts, pasta en witte vis.

En deze bruts zijn ook zeer geschikt om wijncocktails mee te maken:

Aperol Spritz: Feravino Francesca Brut
French 75: Feravino Grasecco Brut
Hugo: Feravino Grasecco Extra Brut


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.