Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven


Kaas en wijn concept geadopteert door IJcatcher XL Amsterdam

Geplaatst op 27 september 2021

Passenger Terminal Amsterdam wordt IJcatcher XL, een avond met diner, film, wijn en kaas. Hierbij is een uniek horecaconcept geadopteert.

De Passenger Terminal Amsterdam aan het IJ wordt van oktober tot en met maart omgedoopt tot IJcatcher XL. Aangezien er door corona weinig activiteit is in de Passenger Terminal Amsterdam (de cruise terminal aan het IJ) is er een tijdelijke andere invulling gevonden voor het enorme gebouw.

Van oktober tot en met maart stelt de Passenger Terminal Amsterdam haar ruimte beschikbaar om in al haar schoonheid te dineren en iedere dag een andere arthouse film te kijken. In de grote hal hangt een scherm van maar liefst 12 x 5,5 meter. Op de vloer staan 350 strandstoelen in bioscoopopstelling. Voorafgaand aan de film kunnen de bezoekers genieten van een Indische rijsttafel op de vide van de Passenger Terminal.

Unieke pairings
De vijf Kroatische wijnen voor bij het diner zijn zeer zorgvuldig samengesteld met wijnimporteur Croatiangrapes.com. Uniek hieraan is dat alle wijnen perfect aansluiten op het diner. Wat deze wijnselectie nog unieker maakt is dat het ook mogelijk is na afloop van het diner, als dessert of als hapje bij de film, een kaasplateau te bestellen waar ook alle wijnen bij passen.

Importeurs Mario Pranić en Diederik Swart van Croatiangrapes.com hebben een horeca concept ontwikkelt samen met kaasexpert Betty Koster van Fromagerie L’Amuse dat is geadopteert door IJcatcher XL. Bij dit concept wordt uitgegaan van één superkaaswijn die bij alle kazen van het plateau past en bij iedere kaas een andere unieke smaakbeleving geeft.

Voor dit project zijn zeer zorgvuldig vijf wijnen geselecteerd met daarbij drie bijzondere kazen. Alle wijnen pairen spot on met deze drie kazen. Wat klonk als een enorme uitdaging heeft geresulteerd in een unieke wijn- en kaasselectie met bijzondere smaakexplosies bij iedere combinatie.

Wanneer en hoe te boeken?
De filmavonden vinden plaats op donderdag, vrijdag en zaterdag. De zondagen worden afwisselend ingevuld met silent disco en jazzmiddagen.

IJcatcher XL is een avond vol blijheid en loslaten. De DJ van zeer hoog niveau zal de avond laten zijn voor wat zij is in deze tijd. Boeken kan via de website: www.IJcatcherxl.nl

IJcatcher wijnbar
IJcatcher is een splinternieuwe (wijn)bar gevestigd in een glazen paviljoen aan het water bij de Passenger Terminal Amsterdam en het BIMhuis. Eigenaar Ipo Evers, tevens uitbater van Ipo’s Coffee Gallery in de Passenger Terminal, is de initiatiefnemer van IJcatcher XL.

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.