Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven


Croatiangrapes met Grasecco op Horecava in dagblad Metro

Geplaatst op 9 januari 2019
Op 9 januari 2019 stonden wij met een leuk artikel in dagblad Metro. Hieronder het stuk:

Nieuwe ballen, bubbels en die goeie ouwe ui op de Horecava


“Is ie nou echt van gras gemaakt of zo?” De meest gestelde vraag bij de stand van Croatian Grapes, waar het bordje met Grasecco’ al van tien meter afstand de interesse wekt, “maar nee dus, hij is gemaakt van de Graševina-druif.”

Diederik Swart en Mario Pranic delen behalve een grote liefde voor elkaar, een liefde voor wijn en dan vooral die uit Kroatië. De enthousiaste wijnimporteurs van Croatian Grapes struinen heel Kroatië af op zoek naar de beste wijnen. En met verve, hun allereerste vondst ooit werd vijf jaar geleden opgemerkt door restaurant de Librije en kwam op de kaart. “Dat heeft een enorme boost gegeven.” Wist je dat Kroatië een van de oudste wijngaarden ter wereld heeft?, vragen ze. “Zelfs ouder dan Frankrijk, dat weet bijna niemand.”

‘Het is een betaalbare bubbel die altijd kan.’


2019 wordt het jaar van de Grasecco, voorspelt het vrolijke duo. “Het is een betaalbare bubbel die altijd kan, op een dinsdagavond maar ook met oud en nieuw.” Zo proostten zij onlangs nog met de Kroatische bubbel op een goed en succesvol 2019, “en een heel bruisend nieuwjaar natuurlijk, Živjeli!”


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.