Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven


Drie wijnen van Croatiangrapes.com in Winelife Koopgids Oost-Europees Rood

Geplaatst op 6 november 2018
Maar liefst drie Kroatische wijnen van Croatiangrapes.com zijn geselecteerd voor de Koopgids Oost-Europees Rood van Winelife Magazine #55.

De Dingač van Skaramuča en onze nieuwe wijn Miraz Cuvee van Feravino hebben allebei ‘Bijzonder Aanbevolen’ 4**** gekregen. Plavac Premium van Skaramuča heeft met 3*** een ‘Goed’ gekregen.

Hieronder staan de volledige beschrijvingen van Evelijn van Heuven die de wijnen voor de Koopgids heeft geproefd en beoordeelt.

Skaramuča, Plavac Premium – Plavac Mali (2016) Kroatië, Dalmatië

Het lijkt wel Sinterklaas. Verleidelijke speculaaskruiden naast een expressieve bramengeur. Met veel sappig fruit, goede zuren en drogende tannines. Om iets bij te eten. In de schoen met pepernoten. (Extra informatie: Cadeauwijn, Eetwijn).

Skaramuča, Dingač – Plavac Mali (2015) Kroatië, Dalmatië

Schenk eens wat anders bij het diner. Stevige plavac mali! Met zwoel rood fruit, specerijen en diepgang. Een verleider. Hoog in alcohol, dus eten is een must. Smullen bij een Marokkaanse lamstajine of bij cevapi, gegrilde kebab uit de Balkan. (Extra informatie: Dinerwijn)

Feravino, Miraz Cuvée – Frankovka, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc (2015) Kroatië, Dalmatië

Voor de liefhebber. In alle opzichten een krachtpatser. Flinke zuren, krachtige tannins. Donker en gelaagd: met zwart fruit (zwarte bessen, bramenjam), kruiden (laurier), een pepertje, gedroogde bloemen, hout en bosgrond. Eet er rook kruidig-peperig bij. Tip: lamsbout met tijm uit de oven. (Extra informatie: Dinerwijn, Flinke tannines)


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.