My Image

Onze wijnhuizen

in Kroatië

Madirazza, Pelješac, Dalmatië

Madirazza is een wijnhuis op Pelješac, een schiereiland ten noorden van Dubrovnik. Het is een van de bekendste wijngebieden van Kroatië waar zowel witte als rode wijnen geproduceerd worden.

Dit wijnhuis produceert onder andere Dingač, de meest beroemde Kroatische rode wijn in de wereld. Deze wijn is gemaakt van de Plavac Mali druiven die op een bijzondere geografische plek groeien. Dingač is de eerste beschermde Kroatische wijnstreek.

Daarnaast maakt Madirazza ook witte wijnen van pošipdruiven die groeien op het eiland Korčula dat naast het schiereiland Pelješac ligt. Ze hebben inmiddels ook wijngaarden met pošip aangeplant op Peljesac. Van deze wijngaarden zal over vier of vijf jaar de eerste wijn gemaakt worden.

De oude Ante Madirazza teelde al druiven in het Joegoslavië tijdperk. Tot 1991 werkte hij voor de Coöperatie Dingač waar hij zijn druiven aan leverde. Hij had zelf al een wijnkelder en is na het uiteenvallen van het land voor zichzelf begonnen. Hij en zijn zoon Tonći hebben 6 hectare eigen grond en kopen druiven van nog eens 10 hectare. De jaarlijkse productie ligt rond de 150.000 tot 200.000 flessen.

Op dit moment hebben we van Madirazza in ons assortiment: Pošip, Plavac Mali Barrique en Dingač.


Madirazza logo
Madirazza wijngaard
Madirazza Ante Madirazza

Madirazza wijn uit kroatie

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.