Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven


Croatiangrapes.com is sponsor van kookwedstrijd Slag op de Schelde

Geplaatst op 25 april 2019
Met trots kunnen wij melden dat Croatiangrapes.com dit jaar sponsor is van Slag op de Schelde op 21 mei. Tijdens deze varende kookwedstrijd koken teams onder leiding van een chef of souschef een gerecht met asperges en een product uit de Oosterschelde, waarbij zij een bijpassende drank moeten serveren. Bij de begeleidende dranken viel op dat in vergelijking met vorig jaar minder cocktails en meer wijnen zijn gekozen door de sommeliers.

Het is de vijfde keer dat deze wedstrijd wordt georganiseerd. Op het schip de Denick II strijden zes toprestaurants met in totaal drie Michelinsterren om de titel.

De deelnemende teams zijn dit jaar afkomstig van de volgende restaurants: De Sjalot uit Nijmegen, De Ertepeller uit Papendrecht (titelverdediger), ’t Amsterdammertje* uit Loenen aan de Vecht, Wolfslaar* uit Breda, Basiliek* uit Harderwijk en Cuisine Conseil van John Spruit.

Kennismaking met Kroatische wijnen
Tijdens de kookwedstrijd hebben de bezoekers de gelegenheid om op het benedendek kennis te maken met de producten van de sponsoren en dus kan er ook Kroatische wijn geproefd worden.

Na de uitreiking van de prijzen zorgen de mannen van Croatiangrapes.com nog voor wat entertainment tijdens de retourvaart naar Yerseke, in de vorm van een Kroatische Wijnquiz.

Wine Making Challenge
Tijdens de dag wordt ook de Wine making challenge georganiseerd. Dit is een wedstrijd waarin topsommeliers strijden om de prijs voor de beste Spaanse QuiXote-blend 2019. De ruim 200 bezoekers kunnen live zien hoe de sommeliers tot hun blendkeuze komen. De afgelopen twee jaar is de WMC gewonnen door respectievelijk Lendl Mijnhijmer en Tim Theuns.

Wil je meer informatie of lijkt het je leuk om als gast aanwezig zijn bij dit unieke varende evenement? Ga naar de website van Slag op de Schelde.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.