Nieuws over Kroatische wijn

van autochtone druiven


It’s a Boy: Feravino Grasecco Brut nu ook in kleine flesjes

Geplaatst op 1 maart 2021

Vol trots kunnen we melden dat we papa zijn geworden. Onze succesvolle Kroatische Grasecco brut van Feravino heeft kleintjes gekregen. Ze zijn 21 centimeter lang, wegen 393 gram en hebben een inhoud van 200 milliliter.

Grasecco brut is het Kroatische equivalent van de Italiaanse Prosecco. Het is een mousserende wijn die is gemaakt van de Graševina (welschriesling) druif volgens de tankmethode (Charmat-methode) bij wijnhuis Feravino in de oostelijke binnenlanden van Kroatië.

In de kleine flesjes van 0,2 L zit dezelfde kwaliteit Grasecco Brut als in de grote flessen van 0,75 L. Deze milde wijn heeft een zacht, vol zoet boeket met een vleugje amandelbitterheid en een aangenaam milde zuurgraad.

De flesjes passen helemaal in de moderne tijd waarin mensen liever wat minder drinken maar wel goede kwaliteit. Zo kunnen ze in hun eentje lekker genieten van mooie bubbels of met zijn tweeën allebei een klein glaasje drinken zonder dat er meteen een grote fles open gemaakt hoeft te worden en er mogelijk veel bubbels verloren gaan.

De wijnen zijn per 24 verpakt in een doos en ze zijn sinds begin maart leverbaar. Neem voor de mogelijkheden contact op met Diederik Swart.


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.