Feravino Classic Chardonnay

witte wijn uit Kroatië

Feravino Classic Chardonnay


Wist je dat de Chardonnay één Kroatische voorouder heeft? Uit DNA-onderzoek is namelijk gebleken dat de Chardonnay een kruising is tussen de Franse druif Pinot Noir en de inheemse Kroatische druif, Štajerska Belina.
Feravino Classic Chardonnay komt uit de oostelijke binnenlanden van Kroatië. Het is een zeer makkelijk drinkbare gebalanceerde droge witte wijn met mooie zuren en verfijnde aroma’s.

Wijnhuis: Feravino
Regio: Slavonija
Druif: Chardonnay. Deze druif heeft Kroatische wortels, lees hierover meer in onze blog.
Jaar: 2021
Smaak: Classic Chardonnay is een zeer makkelijk drinkbare en frisse droge witte wijn met een mooie lichtgele kleur. De wijn is aangenaam floraal met subtiele citrus-tonen. Hij is harmonieus en gebalanceerd door de mooie zuren en verfijnde aroma’s van wit en geel fruit.
Serveren bij: De wijn past uitstekend bij stevige vis (tonijn of zalm) of schaal- en schelpdieren maar gaat ook zeer goed samen met vegetarische gerechten of gerechten gemaakt met varkensvlees of gevogelte. Uiteraard is de wijn ook zeer geschikt als borrelwijn.
Ideale serveertemperatuur: 10-12 graden Celsius
Type wijn: Kwaliteitswijn
Vinificatie: De druiven zijn geperst in een nieuwe moderne vacuümpers. Vervolgens heeft de fermentatie plaatsgevonden in RVS-tanks gedurende 14 dagen. De wijn heeft daarna 4 maanden gerijpt in RVS-tanks voordat de gebotteld is. Deze Chardonnay heeft dus geen houtlagering gehad.
Inhoud: 0,75 liter
Sluiting: Schroefdop
Alcoholpercentage: 13,5 %
Suiker: 3,0 g/L
Zuren: 6,7 g/L
EAN: 3 859892 201531

Feravino Classic Chardonnay

Kaart Feravino

Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.