My Image

Markante Kroatische wijnen

van autochtone druiven

Persmateriaal Nieuw Kaas-Wijn concept


Rechtenvrij fotomateriaal is op deze pagina beschikbaar


PERSBERICHT Croatiangrapes.com en l’Amuse presenteren een nieuw concept met een frisse kijk op pairing van wijn en kaas.Op het Kroatische eiland Hvar heeft een event plaatsgevonden met de wijnen van de Kroatische wijnhuizen Vina Carić en PZ Svirče. Tijdens een bijzondere proeverij onder leiding van kaaskoningin Betty Koster zijn de markante wijnen van autochtone Kroatische druiven gepaird met de prachtige kazen van L'Amuse. Dit event was de aftrap voor een nieuw concept voor de horeca dat door Croatiangrapes.com uit Amsterdam en l’Amuse in IJmuiden is opgezet.

Het nieuwe Kaasplateau
Vele restaurants hebben een kaasplank op de menukaart staan. En daar moet uiteraard bij gedronken worden. Vaak is het zo dat eerst een kaasplankje wordt samengesteld, waarna de sommelier de bijna onmogelijke taak krijgt om bij die selectie van kazen een wijn te pairen. Want één wijn pairen bij vijf willekeurige kazen is vrijwel ondoenlijk.

Je kunt het dus beter omdraaien. Croatian Wine Ambassador en kaaskoningin Betty Koster zegt hierover: “selecteer eerst een uitstekende kaaswijn en bouw daar vervolgens je kaasplateau omheen. Bij een goede pairing ‘liften’ de wijn en de kazen elkaar. De wijn moet bij alle kazen overeind blijven en vice versa.” Gebleken is nu dat veel van de onderscheidende Kroatische wijnen van inheemse druiven uitstekende kaaswijnen zijn. Met name omdat ze zo puur gemaakt zijn.

Superkaaswijnen
Croatiangrapes.com en Betty Koster van l’Amuse hebben het voorwerk voor de horeca al gedaan. Samen hebben wij een concept opgezet voor de horeca. Voor dit concept hebben we een aantal superkaaswijnen geselecteerd. Bij elke wijn hebben we een line-up van kazen bedacht die spot-on pairen met de wijn. Selecteert u maar met welke wijn u de gasten wilt verrassen, l’Amuse heeft bij iedere Kroatische Superkaaswijn een zeer interessante en smakelijke line-up van kazen.

Proeven op Gastvrij Rotterdam
Op maandag 17 september en woensdag 19 september om 14:00 uur worden de spot-on pairings gepresenteerd tijdens een show in het Wijntheater op Gastvrij Rotterdam. Daarnaast zijn de pairings ook te proeven in de beursstands van Croatiangrapes.com en L’Amuse op dezelfde horecavakbeurs.

Dingač van Skaramuča
Tevens presenteert Croatiangrapes.com op de beurs de wijnen van een nieuw wijnhuis op de Nederlandse markt, Vina Skaramuča. Dit wijnhuis is de grootste producent van de beroemdste wijn van Kroatië, die weer afkomstig is van de eerste beschermde regio in Kroatië: Dingač.
De Wijnen van dit wijnhuis zijn door hoofdredacteur Ronald de Groot van Perswijn zeer goed beoordeeld in een onlangs in Perswijn verschenen artikel over Dalmatië. Tijdens de shows in het Wijntheater zal de Plavac Premium van Skaramuča gepaird worden met hele interessante kazen van l’Amuse.

‘Life is Grape’ Magazine
Ten slotte zal tijdens Gastvrij Rotterdam ook de eerste versie van ‘Life is Grape’ verschijnen, het magazine van Croatiangrapes.com dat volledig is gewijd aan Kroatische wijn. In dit magazine staat uiteraard een artikel over de Croatian Wine Ambassador Betty Koster en de prachtige kaas-wijn pairings.


Croatian Wine Ambassador 2018
Ieder jaar wordt tijdens een event in de Kroatische ambassade in Den Haag de Croatian Wine Ambassador van het jaar benoemd. Dit is een persoon die in het bijzonder heeft bijgedragen aan de promotie van wijn uit Kroatië in Nederland.

In 2017 was dit sommelier Sabas Joosten van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle. In 2018 kreeg Betty Koster deze eervolle titel omdat zij ons geleerd heeft dat vele Kroatische wijnen uitstekende kaaswijnen zijn.

Persinformatie

Voor meer persinformatie neem contact op met Diederik Swart, info@croatiangrapes.com,
06-48269099. Rechtenvrije foto’s van het evenement zijn beschikbaar voor publicatie.


about
About 2
about 3


Schrijf u in voor onze zakelijke nieuwsbrief

Wilt u weten waar u als particulier onze wijnen kunt krijgen? Ga naar onze consumenten pagina.